'Gouden koppel' deelt babynieuws: 'Golven maken op een nieuwe manier'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
30 sep. 2024, 15:42
30 sep. 2024, 15:47
Ferry Weertman, Ranomi Kromowidjojo, Olympische Spelen, goud, babynieuws, Oranje, TeamNL, zwemmen
© IMAGO / Instagram Ranomi Kromowidjojo - Ferry Weertman en Ranomi Kromowidjojo delen prachtig nieuws

Ferry Weertman en Ranomi Kromowidjojo verwachten eerste kindje. De twee aanstaande ouders delen het mooie nieuws vanaf hun vakantieadres. De drievoudig olympisch kampioen is volgend jaar uitgerekend.

"Golven maken op een nieuwe manier. Onze kleine zwemmer heeft zijn eerste race al gewonnen!" schrijft Kromowidjojo op Instagram. Het stel leerde elkaar in 2013 kennen tijdens het WK in Barcelona. In 2022 stapten de oud-zwemmers in het huwelijksbootje. Het is nog niet bekend of het koppel een jongen of meisje krijgt. Ongetwijfeld zal de baby wel goede zwemgenen hebben. De aanstaande ouders zijn samen namelijk goed voor vier olympische titels.

Ranomi Kromowidjojo is zwanger van haar eerste kindje

Kromowidjojo won op de Olympische Spelen van 2008 in Peking haar eerste titel met de Nederlandse ploeg (4x100 meter vrije slag). Vier jaar later was ze in Londen de beste op de 100 meter vrije slag en de 50 meter vrije slag. In 2022 stopte ze met zwemmen en tegenwoordig is ze actief bij zwembond KNZB. Weertman stopte eind 2021 met zwemmen en richtte zich daarna op zijn studie bedrijfskunde. Op de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro won hij goud op het onderdeel 10 kilometer openwaterzwemmen.

Lees ook: Koeman krijgt stevige kritiek te verwerken bij Oranje en naam opvolger valt

Na hun topsport carrière deden Weertman en Kromowidjojo beiden mee aan enkele televisieprogramma's. Zo was eerstgenoemde in 2022 te zijn tijdens Expeditie Robinson. Hij bereikte daarin de finale, maar wist het programma niet te winnen. De drievoudig olympisch kampioen nam op haar beurt deel aan Wie is de Mol?. Daarin werd ze ook verliezend finaliste. Tijdens de Spelen in Parijs was ze presentatrice voor Eurosport.

Lees meer over:

Zwemmen