Corbeau pakt medaille op de 200 meter schoolslag

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
31 jul. 2024, 22:45
31 jul. 2024, 23:09
Caspar Corbeau, zwemmen, brons, Olympische Spelen, TeamNL, Parijs 2024
© IMAGO - Caspar Corbeau pakte zilver op de 200 meter schoolslag

Caspar Corbeau heeft een bronzen plak gepakt op de 200 meter schoolslag op de Olympische Spelen in Parijs. De 23-jarige zwemmer eindigde in een tijd van 2:07,90 achter Zac Stubblety-Cook (zilver) en Leon Marchand (goud). Corbeau werd maandag nog achtste op de 100 meter schoolslag

Corbeau startte ijzersterk aan de 200 meter schoolslag. Hij tikte als vierde aan na vijftig meter en lag halverwege de race zelfs even op de tweede plek. Stubblety-Cook kwam vervolgens langszij, maar de derde plek hield Corbeau, die sinds 2017 voor Nederland uitkomt, stevig in handen. Voor TeamNL is zijn bronzen plak de eerste zwemmedaille in Parijs.

Artikel gaat verder onder video

Caspar Corbeau pakt brons op de 200 meter schoolslag

Corbeau is pas de derde Nederlander die een olympische medaille pakt op de 200 meter schoolslag. Wieger Mensonides pakte in Rome (1960) eveneens brons. Arno Kamminga pakte drie jaar geleden in Tokio de zilveren plak. Stubbetly-Cook was degene die Kamminga drie jaar geleden van het olympisch goud afhield in Tokio. Kamminga was er deze keer niet bij. Hij meldde zich namelijk af vanwege een rugblessure. Het is nog niet bekend of de zwemmer zaterdag meedoet aan de 4 x 100 meter wisselslag.

Lees ook: Hockeyvrouwen winnen derde groepsduel en zijn door naar de kwartfinale

Voor TeamNL volgen de medailles elkaar nu rap op. Eerder op de dag wonnen de mannen in de dubbel-vier goud, terwijl de vrouwen zilver pakten. Nederland smachtte al dagen naar de eerste medaille. Op de Olympische Zomerspelen van 1988 pakte Nederland voor het laatst géén medaille tijdens de eerste vier dagen.

Lees meer over:

Caspar Corbeau