Vollering grijpt naast wereldtitel tijdrijden na spannende tweestrijd

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
22 sep. 2024, 14:25
22 sep. 2024, 16:28
Demi Vollering heeft bij de WK wielrennen in Zürich net naast de wereldtitel tijdrijden gegrepen.
© IMAGO - Demi Vollering heeft bij de WK wielrennen in Zürich net naast de wereldtitel tijdrijden gegrepen.

Demi Vollering heeft zondag bij de WK wielrennen in Zürich net naast de wereldtitel tijdrijden gegrepen. De Nederlandse had onderweg steeds de beste tijd, maar zag hoe Grace Brown na 29,9 kilometer net iets sneller was. Ellen van Dijk werd achtste.

Brown, die deze zomer ook al de olympische titel tijdrijden pakte en aan het einde van dit jaar haar loopbaan beëindigt, kwam uit op een tijd van 39 minuten en 16 seconden. Vollering gaf 16 seconden toe. Het brons was voor de Amerikaanse titelverdedigster Chloé Dygert, de wereldkampioene van 2019 en 2023.

Artikel gaat verder onder video

Brown houdt Vollering van wereldtitel tijdrijden af

"Ik ben wel blij, maar als je bij de finish hoort dat je de snelste tijd hebt wil je gewoon die trui", reageerde Vollering bij de NOS. "Dat is even pijnlijk, maar ik ben heel blij met de tweede plek. Mijn eerste medaille op een kampioenschap tijdrijden, dat is heel mooi."

Lees ook: Dit is de partner van wielrenster Demi Vollering, die ook haar manager is

Brown dook zestien seconden onder de tijd van Vollering. "Het verschil was duidelijk. Grace heeft het hele jaar haar zinnen gezet op de tijdrit, dus het is zeker niet gepikt, heel erg verdiend voor haar."

Lees meer over:

Demi Vollering