Volleybalsters wéér onderuit, kwartfinale wel nog mogelijk ondanks nederlagen

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
01 aug. 2024, 18:46
01 aug. 2024, 18:47
Jolien Knollema, volleybal, Nederland - Italië, Olympische Spelen TeamNL
© IMAGO - Jolien Knollema, speelster van TeamNL

De Nederlandse volleybalsters hebben ook hun tweede groepswedstrijd op de Olympische Spelen verloren. Topfavoriet en nummer één van de wereld Italië was met 3-0 te sterk voor de vrouwen. Oranje heeft wel nog zicht op plaatsing voor de kwartfinales.

Tegen Europees kampioen Turkije verloor Nederland maandag na een 2-0 voorsprong met 2-3. Desondanks speelde Oranje een goede wedstrijd tegen het topland en ook tegen Italië begon Oranje goed. De eerste set ging lang gelijk op tegen de nummer één van de wereld, die uiteindelijk wel aan het langste eind trok: 27-29. In de tweede set was het verschil groter. Italië, onlangs nog winnaar van de Volleyball Nations League, liet er geen gras over groeien en trok de set snel naar zich toe: 25-18.

Artikel gaat verder onder video

Nederlandse volleybalsters verliezen van Italië

In de derde set waren beide landen weer meer aan gewaagd. Het was tot 11-11 stuivertje wisselen en Nederland deed weinig onder voor de Italianen. Zij pakten echter tóch de voorsprong en gaven die ook niet meer weg: 25-19. De ploeg van Felix Koslowski staat door de nederlaag in Groep C nog altijd op één punt.

Lees ook: Dit bedrag krijgen Nederlandse sporters als ze een medaille winnen op de Spelen

Ondanks de twee nederlagen kan Oranje zich gewoon nog plaatsen voor de knock-outfase. Zaterdag spelen de vrouwen om 9.00 uur tegen de Dominicaanse Republiek. Dat land verloor de eerste twee wedstrijden op de Spelen. Naast de nummers één en twee gaan ook de twee beste nummers drie door naar de volgende ronde.

Lees meer over:

Volleybalvrouwen