Promes maakt succesvolle rentree: veroordeelde aanvaller scoort bij debuut

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
26 okt. 2024, 18:23
27 okt. 2024, 21:55
Quincy Promes heeft zijn debuut voor Dubai United FC gemaakt.
© IMAGO/Mee Met Oranje - Quincy Promes heeft zijn debuut voor Dubai United FC gemaakt.

Quincy Promes heeft zaterdag zijn debuut bij Dubai United FC gemaakt. De aanvaller bewees meteen zijn waarde met een doelpunt in de 3-1 overwinning op Hatta FC. Promes, 32 jaar oud en 50-voudig Oranje-international, speelt voor de club uit de Verenigde Arabische Emiraten nadat hij eerder dit jaar een contract tekende. Vanwege zijn juridische situatie kon hij niet langer uitkomen voor Spartak Moskou, waar zijn contract werd ontbonden, en zijn keuze viel op Dubai United FC.

Sinds september is Promes gebonden aan de Verenigde Arabische Emiraten, in afwachting van een mogelijk uitleveringsverzoek naar Nederland. Zijn juridische problemen in Nederland draaien om veroordelingen voor zware mishandeling en betrokkenheid bij drugshandel, zaken die gezamenlijk hebben geleid tot een straf van 7,5 jaar cel. Omdat hij in hoger beroep is gegaan, blijft de straf nog even onuitgevoerd, maar de situatie beperkt zijn internationale bewegingsvrijheid aanzienlijk.

Quincy Promes maakt bij Dubai United FC rentree op het veld

De wedstrijd tegen Hatta FC was de vierde van het seizoen voor Dubai United FC, dat tot zaterdag nog zonder overwinningen was gebleven op het tweede niveau in de Verenigde Arabische Emiraten. Promes, spelend met rugnummer 10, kreeg direct een basisplaats en opende de score nog voor rust. De overwinning is een positief begin voor zowel de club als Promes, die sinds zijn aanhouding in maart geen enkele wedstrijd meer had gespeeld.

Lees ook: Jutta Leerdam vindt zichzelf geen diva: ‘Mijn DM zat die weken helemaal vol’

Promes had eerder een succesvolle periode bij Spartak Moskou, waar hij tussen 2014 en 2018 speelde voordat hij via Sevilla en Ajax in 2021 terugkeerde bij de Russische club. In totaal speelde hij 235 wedstrijden voor Spartak, waarin hij 114 doelpunten maakte. Zijn relatie met de Russische club veranderde drastisch door zijn arrestatie en de daaropvolgende veroordeling.

Lees ook: FIA wijst protest McLaren af: Verstappen blijft nummer drie

Hoewel Promes momenteel zijn carrière voortzet in de Emiraten, is zijn toekomst onzeker. De juridische procedure in Nederland loopt nog, en het is onduidelijk hoe zijn situatie zich zal ontwikkelen. Met Dubai United FC grijpt Promes de kans om te blijven voetballen ondanks zijn complexe juridische situatie. Sinds 2021 werd Promes niet meer opgeroepen voor Oranje.

Lees meer over:

Quincy Promes Sportnieuws