Olympisch kampioen openhartig over gevoel: 'Het is oké om je kwetsbaar te voelen'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
19 aug. 2024, 10:51
20 aug. 2024, 16:43
Sanne Wevers, turnen, Olympische Spelen, Parijs, goud, TeamNL
© IMAGO - Sanne Wevers openhartig over haar gevoelens

Sanne Wevers heeft op Instagram een openhartig bericht gedeeld over het leven na de Olympische Spelen. Het voelt voor haar als een vreemde periode, zo schrijft ze. Voor de turnster, die in Parijs aan haar laatste Spelen meedeed, is het een tijd vol onzekerheden. Dat is echter niet erg, zo benadrukt ze.

In Parijs haalde Wevers net de finale van de balk. Dat lukte in 2016 wel. Toen won ze als eerste Nederlandse turnster een gouden medaille op het onderdeel evenwichtsbalk. Ze werd ook tweemaal Europees kampioen op de balk. Op Instagram blikt ze terug op haar laatste deelname aan de Spelen. "De weken vol sport en intense emoties zijn achter de rug, en terwijl de wereld verdergaat, sta ik stil bij wat deze na-Olympische periode voor mij betekent."

Turnster Sanne Wevers won in 2016 olympisch goud

Sommige sporters beginnen meteen na de Spelen met een nieuw avontuur. Met bijvoorbeeld nieuwe sportieve doelen voor ogen. "Voor anderen, zoals ik, is het een tijd van tot rust komen, reflecteren en vooruitkijken", aldus Wevers. "Het is lastig om te schakelen van jarenlange commitment aan dat ene doel, naar een toekomst die open lijkt te liggen, en daarmee natuurlijk ook onzeker aanvoelt."

Lees ook: Demi Vollering loopt Tourzege mis op slechts vier seconden

Voor Wevers komen er veel vragen naar boven. "Wat nu? Waar moet ik mijn energie op richten? Hoe vind ik de motivatie nu de grootste uitdaging achter me ligt? Het is vreemd om de leegte te voelen waar eerst zo’n sterke focus was. Maar in plaats van die gevoelens weg te duwen, probeer ik er juist bij stil te staan. Dit helpt me te ontdekken wat me echt drijft en hoe ik verder wil."

Wevers: "Deze tijd is niet altijd makkelijk, maar wel belangrijk. Het is een kans om mezelf opnieuw te leren kennen, om nieuwe doelen te vinden en te bedenken hoe ik mijn volgende stappen wil zetten. Het is oké om je kwetsbaar te voelen. Soms zit er juist kracht in het toelaten van die kwetsbaarheid."

Lees meer over:

Netherlands