Geen stunt voor Tallon Griekspoor: eliminatie na 56 minuten

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
29 sep. 2024, 18:28
30 sep. 2024, 16:22
Tallon Griekspoor verliest van Carlos Alcaraz op de China Open
© IMAGO - Tallon Griekspoor verliest van Carlos Alcaraz op de China Open

Tallon Griekspoor is er zondag niet in geslaagd te stunten tegen Carlos Alcaraz in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Peking. De Nederlander ging in straight sets ten onder tegen de Spaanse wereldtopper: 6-1 en 6-2. De beste tennisser van Nederland stapte reeds na 56 minuten van de baan in de Chinese hoofdstad.

Griekspoor, de nummer 39 van de wereld, werd door de nummer 3 van de wereld in set één alle kanten opgestuurd en kwam pas na zes games op het scorebord. Na 24 minuten was de eerste set al ten einde. Ook in de tweede set had Griekspoor geen schijn van kans. Alcaraz maakte het karwei bij zijn tweede matchpoint af.

Artikel gaat verder onder video

Tallon Griekspoor is niet opgewassen tegen Carlos Alcaraz

Griekspoor lijdt zodoende zijn vijfde nederlaag op rij tegen Alcaraz, die op zijn beurt zijn tweehonderdste zege in zijn nog prille loopbaan boekte. De Haarlemmer won in 2021 zijn eerste duel met de Spanjaard, maar verloor nadien alle ontmoetingen. In de eerste ronde was Griekspoor te sterk geweest voor de Serviër Miomir Kecmanovic (6-7, 6-4, 6-3).

Lees ook: Topfavoriet onttroont Mathieu van der Poel bij WK op de weg

Voor Griekspoor is het toernooi van Peking het begin van zijn Aziatische trip. Volgende week doet hij mee in Shanghai, waar dan een Masters-toernooi wordt gehouden. In november treffen Griekspoor en Alcaraz elkaar opnieuw als Nederland en Spanje het in de kwartfinales van de Davis Cup tegen elkaar opnemen. Bij Spanje staat naast Alcaraz onder anderen Rafael Nadal op de spelerslijst.