Suzan Lamens verrast met toernooizege en debuteert in top 100

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
20 okt. 2024, 09:34
20 okt. 2024, 09:44
Suzan Lamen wint WTA-toernooi van Osaka
© IMAGO - Suzan Lamen wint WTA-toernooi van Osaka

Suzan Lamens heeft het WTA-toernooi van Osaka (Japan) gewonnen. De 25-jarige tennisster versloeg in de finale Kimberly Birrell uit Australië: 6-0 en 6-4. Voor Lamens is het haar grootste overwinning uit haar carrière en door de zege debuteert ze ook in de top 100 van de wereldranglijst.

Lamens begon voortreffelijk aan de eindstrijd en binnen mum van tijd had ze de eerste set binnen tegen Birrell. Op een gegeven moment veroverde de nummer honderd van de wereld zelfs twaalf punten op rij. In de tweede set ging het even wat lastiger en kwam de Nederlandse zelfs een breek achter. Die achterstand had ze echter snel weer gerepareerd en bij een 5-4 moest de nummer 125 van de wereld haar hoofd definitief buigen.

Artikel gaat verder onder video

Suzan Lamens wint WTA-toernooi van Osaka

Lamens plaatste zich voor de finale door een 6-2 en 6-4 zege op Diane Parry. De Française is de nummer 52 van de wereld, maar maakte geen schijn van kans tegen de Nederlandse. De halve finale was een dag uitgesteld vanwege de overvloedige regenval in Osaka. Tallon Griekspoor heeft de finale van het ATP-toernooi in Stockholm overigens niet gehaald. Hij werd zaterdagavond in de halve finale verslagen door de Bulgaar Grigor Dimitrov.

Lees ook: Verstappen grijpt naast pole position in zinderende kwalificatie GP VS

Voor Lamens is de zege op het WTA-toernooi van Osaka de grootste overwinning uit haar carrière. In april won ze in Oeiras (Portugal) voor het eerst een WTA 125-toernooi. Eerder boekte ze op de Billie Jean King Cup een overwinning op de Letse wereldtopper Jelena Ostapenko, destijds de nummer tien van de wereld.

Lees meer over:

Suzan Lamens