Schröder en Vink laten geen spaan heel van tegenstanders in Paralympische finale

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
04 sep. 2024, 18:32
04 sep. 2024, 18:41
Hoe laat zijn de Paralympische Spelen, Waar worden de Paralympische Spelen uitgezonden, Paralympische Spelen, Live Paralympische Spelen, TeamNL
© IMAGO - Rolstoeltennisser Sam Schröder

Rolstoeltennissers Sam Schröder en Niels Vink hebben de zevende Nederlandse gouden medaille van de dag gewonnen op de Paralympische Spelen. Het tennisduo won in de finale van het dubbelspel eenvoudig van Andy Lapthorne en Gregory Slade (6-1 en 6-1). De Britten waren de nummers twee van de plaatsingslijst.

Van tevoren hoopte het Britse duo op een stunt, maar het werd al snel duidelijk dat Vink en Schröder geen cadeautjes zouden weggeven. De Nederlanders zetten hun tegenstanders vanaf het begin onder druk en kwamen al snel op een geruststellende voorsprong. Over de hele partij gaven ze slechts twee games weg, waardoor ze hun paralympische titel in de quad-klasse prolongeerden.

Artikel gaat verder onder video

Sam Schröder en Niels Vink zijn onverslaanbaar in Parijs

In de quad-klasse hebben de rolstoeltennissers een beperking aan de armen of handen. Hierdoor zijn de tennissers beperkt in het voortbewegen van hun rolstoel en het vasthouden van hun racket. Donderdag staan de twee dubbelpartners tegenover elkaar in de finale van het enkelspel. Die wedstrijd begint naar verwachting om 13:30 uur.

Lees ook: Plat wint enkele dagen na vermoeiende triatlon opnieuw goud na ware thriller

In totaal won TeamNL woensdag negen medailles. Demi Haerkens (dressuur), Niels Vink en Sam Schröder (dubbelspel tennis), Marijke van Soest, Tristan Bangma, Daniel Abraham Gebru, Mitch Valize en Jetze Plat (allen tijdrit wegwielrennen) waren goed voor goud. Chantal Haenen (tijdrit wegwielrennen) en Sanne Voets (dressuur) pakten brons. Tot slot legde Vincent ter Schure beslag op het brons (tijdrit wegwielrennen).

Lees meer over: