Niels Vink verslaat zijn goede vriend in de finale en wint tennisgoud

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
05 sep. 2024, 21:13
05 sep. 2024, 21:20
Niels Vink, Sam Schröder, tennis, rolstoeltennis, Paralympische Spelen, goud, TeamNL
© NOS - Niels Vink verslaat Sam Schröder in de paralympische finale

Niels Vink heeft goud gewonnen op de Paralympische Spelen in Parijs. In de finale van het rolstoeltennis versloeg hij zijn vriend en landgenoot Sam Schröder. Vink won met 6-0, 6-1. Het zilver is dus voor Schröder.

De finale tussen het duo werd nooit spannend. Vink begon ijzersterk en gaf zijn tegenstander geen moment om terug in de wedstrijd te komen. Binnen een halfuur stond hij daarom al met 6-0 voor. Uiteindelijk benutte Vink na iets meer dan één uur zijn spelen zijn tweede matchpoint, waarmee hij de gouden medaille over de streep trok.

Artikel gaat verder onder video

Niels Vink wint de tennisfinale in het dubbelspel

Vervolgens barstte Vink in juichen. Samen met zijn coach en familie vierde de paralympische winnaar zijn gouden medaille. Schröder bleef aan de andere kant van het net in tranen echter. Hij kreeg vervolgens wel nog een groot applaus van alle toeschouwers en Vink kwam hem een emotionele knuffel geven. Het duo doet mee het onderdeel quad, waarbij de tennissers een beperking in één van de armen of elders in het bovenlichaam hebben.

Lees ook: Vierde gouden medaille in twaalf jaar voor Van Zon na zinderende finale

Vink en Schröder stonden woensdag al samen in de finale van het dubbelspel. Daarin wonnen ze als partners overtuigend van Andy Lapthorne en Gregory Slade uit Groot-Brittannië. Schröder verloor drie jaar geleden in Tokio ook al de finale in het enkelspel. Destijds wonnen ze ook samen de eindstrijd van het dubbelspel. Eerder op de dag verloren rolstoeltennissters Diede de Groot en Aniek van Koot bij de vrouwen de finale van het dubbelspel.

Lees meer over: