21 aug. 2024, 20:30
22 aug. 2024, 22:35
Jesper de Jong, US Open, tennis, Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Arantxa Rus
© IMAGO - Tennisser Jesper de Jong

Jesper de Jong moet nog één keer winnen om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de US Open te bereiken. Hij rekende in twee sets na ruim één uur af met Denis Yevseyev uit Kazachstan: 6-3 en 6-2. De Jong heeft daardoor zicht op zijn derde Grand Slam van het jaar.

De Jong had weinig problemen met Yevseyev en won soeverein van de tennisser uit Kazachstaan. In de eerste kwalificatieronde had hij al afgerekend met Gustavo Heide uit Brazilië: 6-3 en 6-0. In de beslissende kwalificatieronde moet de nummer 130 van de wereld tegen de Australische Li Tu of Marco Trungelliti uit Argentinië.

Artikel gaat verder onder video

Jesper de Jong kwalificeerde zich dit jaar al voor twee Grand Slams

De Jong deed eerder dit jaar mee aan de Australian Open en Roland Garros. Voorafgaand aan beide toernooien won hij drie kwalificatiewedstrijden. Opvallend genoeg was de tweede ronde op beide toernooien het eindstation. In Melbourne was latere eindwinnaar Jannik Sinner te sterk, en in Parijs verloor hij van de latere winnaar Carlos Alcaraz.

Bij de vrouwen doet Arianne Hartono nog mee aan de kwalificaties. Zij kan zich ook nog plaatsen voor de US Open, die maandag begint. Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor en Arantxa Rus zijn al verzekerd van hun deelname. Rus toonde woensdag haar topvorm tijdens het WTA-toernooi in Cleveland. Ze bereikte daar de kwartfinale door de Bulgaarse Viktoriya Tomova, de nummer vijftig van de wereld, in twee sets met 6-3 en 6-3 te verslaan. Rus staat 95e op de ranglijst. Op de Olympische Spelen werd ze in tweede ronde uitgeschakeld door de latere winnares Qinwen Zheng.