Viervoudig wereldkampioen shorttrack Sjinkie Knegt gaat marathonschaatsen

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
28 aug. 2024, 11:30
31 aug. 2024, 00:36
Sjinkie Knegt, shorttrack, marathonschaatsen, schaatsen, Thialf, ijs, Henkjan Meijer, schaatsploeg A6.nl-KMC
© IMAGO - Shorttracker Sjinkie Knegt

Sjinkie Knegt richt zich de komende tijd op het marathonschaatsen. De viervoudig wereldkampioen heeft zich aangesloten bij schaatsploeg A6.nl-KMC en hoopt zo weer in vorm te raken. Bondscoach Niels Kerstholt passeerde de shorttracker afgelopen jaar omdat hij niet fit was.

In maart werd het WK shorttrack in Rotterdam gehouden. Knegt was de grote afwezige, want hij plaatste zich niet voor het toernooi. De drievoudig olympisch medaillewinnaar was eerder gepasseerd door Kerstholt voor wereldbekerwedstrijden. De shorttracker wil nu koste wat kost voorkomen dat hij wéér wordt gepasseerd.

Artikel gaat verder onder video

Sjinkie Knegt gaat marathonschaatsen

Henkjan Meijer, van het bedrijf A6.nl, bracht Knegt op het idee om mee te doen aan schaatsmarathons, zo vertelt de sporter tegenover schaatsen.nl. "Henk had de gedachte: we moeten Sjinkie weer op de rit krijgen. Die moet een ander soort sparringpartner krijgen, zodat die weer gaat trainen met z'n luie reet."

Lees meer: Na 24 jaar weer een Nederlander in de grootste American football-competitie

Meijer: "Dat Sjinkie nu in onze ploeg zit, heeft slechts één doel. Dat hij deze winter opnieuw aan de wereldbekerwedstrijden shorttrack kan meedoen. En wanneer het kan met zijn shorttrackprogramma, rijdt hij marathons in het pak van A6, zonder dat we van hem iets verwachten. Hij traint al zo lang op dezelfde manier, dat hij best iets anders kan gebruiken. Van marathons krijgt hij ook meer inhoud."

Lees meer: Waar en hoe laat worden de Paralympische Spelen uitgezonden?

Knegt heeft veel zin in zijn nieuwe avontuur. Hij heeft zelfs in het verleden al enkele malen meegedaan aan marathonschaatswedstrijden. "Weet je, ik vind schaatsen prachtig. Geen idee wat ik kan, hoe lang ik die marathonmannen kan volgen. Het is het proberen waard, toch? Ik ben er niet bang voor, maar die wedstrijden zijn wel een heel eind."

Lees meer over:

Sjinkie Knegt Netherlands