Dit is de vriend van Jutta Leerdam, een Amerikaanse 'badboy' en 'problem child'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
25 sep. 2024, 09:40
25 sep. 2024, 09:44
Hoe heet de vriend van Jutta Leerdam, Jutta Leerdam, Jake Paul, de vriend van Jutta Leerdam, schaatsen, Thialf, Heeft Jutta Leerdam een vriend?
© Instagram Jutta Leerdam - Jake Paul is de vriend van Jutta Leerdam

Jutta Leerdam heeft sinds april 2023 een relatie met Jake Paul. De schaatsster leerde de Amerikaanse bokser en influencer kennen via social media. Inmiddels hebben ze samen een latrelatie en vormen ze een heus showkoppel.

Paul vergaarde zijn bekendheid in eerste instantie als YouTuber en in 2017 kreeg hij een rol in de serie Bizaardvark van Disney Channel. Na klagende buren over geluidsoverlast werd de influencer echter van de show gehaald. Het zou niet de laatste keer zijn dat Paul negatief in het nieuws kwam. Door de jaren heen kreeg hij de bijnamen The Problem Child en badboy. In het verleden werd hij beschuldigd van oplichting, seksueel wangedrag en had hij aanvaringen met onder anderen zanger Zayn Malik en zijn YouTuber KSI.

Artikel gaat verder onder video

Wie is de vriend van Jutta Leerdam?

Paul presenteerde op YouTube ook BS w/ Jake Paul. Voor een show stuurde hij Leerdam een uitnodiging en zo leerde het stel elkaar kennen. In eerste instantie hield de schaatsster de boot af, maar uiteindelijk ging ze overstag. `Toen we elkaar gingen volgen, vroegen mensen of we aan het daten waren. Mijn antwoord was: 'Nooit. Nooit'", zo vertelde ze eens in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Lees ook: Dit is de vriend van Femke Bol, die ook op hoog niveau sport

Toch sloeg de vonk over en via een Instagrampost maakten de twee in april 2023 bekend dat ze officieel samen waren. "Hij is in het echt geen idioot. Hij is gewoon heel anders als er camera’s bij zijn. Hij is de liefste jongen ooit. Ik heb nog nooit een man gezien die emotioneel zo open is. Dat is heel mannelijk, dat je emoties kunt tonen", aldus Leerdam. Zelf had ze eerder een relatie met schaatscollega Koen Verweij. "Het is een kleine wereld, je bent 24/7 samen, dat vind ik niet goed voor een relatie." Tegenwoordig heeft de in Heerenveen wonende sportster een latrelatie met Paul, die een landgoed in Puerto Rico heeft.

Tekst gaat verder onder de foto.

Paul richt zich tegenwoordig vooral op zijn bokscarrière. Het tijdschrift Forbes rekende in 2021 uit dat hij toen al 38 miljoen daarmee had verdiend. In het begin nam de Amerikaan het vooral op tegen amateurboksers, maar tegenwoordig vecht de influencer ook tegen grote namen. Hij heeft één groot doel voor ogen: "Ik wil één van de grootste verhalen in de sporthistorie creëren: van een acteur bij Disney Channel naar wereldkampioen boksen in minder dan zes jaar", zo zei hij eerder. Hij won al van MMA-vechter Mike Perry en maakt zich nu klaar voor een duel met voormalig wereldkampioen zwaargewicht Mike Tyson op 15 november.

Lees meer over:

Jutta Leerdam