Welke Nederlanders komen vandaag in actie op de Olympische Spelen?

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
28 jul. 2024, 06:30
28 jul. 2024, 12:58
Welke Nederlanders komen morgen in actie tijdens de Olympische Spelen?, Welke Nederlanders komen vandaag in actie tijdens de Olympische Spelen
© IMAGO - Welke Nederlanders komen vandaag in actie tijdens de Olympische Spelen?

Op de tweede dag van de Olympische Spelen in Parijs is het vooral uitkijken naar het mountainbiken. Met Puck Pieterse én Anne Terpstra heeft Nederland twee kanshebbers aan de start staan bij de vrouwen.

Pieterse werd al tweemaal Europees kampioen en won ook al enkele Wereldbekerwedstrijden. In Parijs zal ze samen met Terpstra, in Tokio in 2021 vijfde op de Spelen, een gooi doen naar goud. Het duo zal vooral moeten letten op Pauline Ferrand-Prévot. De Franse won vier van de laatste vijf WK’s en richt zich na de Spelen op het wegwielrennen.

Artikel gaat verder onder video

Medaillekansen Nederland Olympische Spelen

Keet Oldenbeuving en Roos Zwetsloot komen in actie op het skateboard. De Nederlanders zijn niet de grote favoriet, maar een medaille is zeker niet uitgesloten als ze de finale halen. Daarnaast gaat Tristan Tulen voor goud. De 33-jarige degenschermer won vorig jaar goud op de Europese Spelen en debuteert op de Spelen.

Lees ook: Klaarzitten voor Nederlands goud: Programma Olympische Spelen

De Nederlandse roeiers gaan ook weer verder aan hun toernooi. Zaterdag plaatsten onder anderen Simon van Dorp en Karolien Florijn (beiden skiff) zich voor de kwartfinales. Zondag staan de heats en herkansingen voor de twee-zonder en de vier-zonder voor mannen en vrouwen op het programma. In het water komt ook Tes Schouten in actie (100 meter schoolslag). Schouten is één van de medaillekandidaten op die afstand. De hockeymannen spelen ’s avonds hun tweede groepswedstrijd en tot slot spelen ook Robin Tabeling en Selena Piek hun tweede badmintongroepsduel. Zij verloren zaterdag met 2-0 van Thailand en zondag staat er tegen Zuid-Korea wederom een lastige wedstrijd op het programma.

Welke Nederlanders komen vandaag in actie?

09:00 uur: Roeien, heats en herkansingen met Clevering en Meester in de twee-zonder en de vier-zonder voor mannen en vrouwen.

09:53 uur: Boogschieten, achtste finales team vrouwen: Nederland-Frankrijk

10:00 uur: Beachvolleybal, mannen: Immers/Van der Velde-Ranghieri/Carambula (ITA)

10:30 uur: Eventing, cross-country met Janneke Boonzaaijer, Sanne de Jong, Raf Kooremans

11:00 uur: Zwemmen, heats met 100m schoolslag (Tes Schouten) en 100m rugslag (Kai van Westering)

12:00 uur: Skateboarden, street kwalificatie met Roos Zwetsloot en Keet Oldenbeuving

12:13 uur: Zeilen met IQ Foil (Sara Wennekes en Luuc van Opzeeland), 49er (Bart Lambriex en Floris van der Werken) en 49erFX (Anette Duetz en Odile van Aanholt)

13:15 uur: Schermen, degen met Tristan Tulen

14:10 uur: Mountainbiken met Anne Terpstra en Puck Pieterse

15:00 uur: Beachvolleybal, vrouwen: Stam/Schoon - Paulikiene/Raupelyte (LTU)

16:48 uur: Boogschieten, team vrouwen, finale

17:00 uur: Skateboarden, street finale met mogelijk Roos Zwetsloot en Keet Oldenbeuving

17:45 uur: Kanovaren/Kajak, slalomfinale met mogelijk Martina Wegman

19:45 uur: Hockey, mannen: Nederland-Frankrijk

20:40 uur: Zwemmen halve finales 100m schoolslag (Tes Schouten) en 100m rugslag (Kai van Westering) en finales 100m vlinderslag (Tessa Giele) en 100m schoolslag (Caspar Corbeau en Arno Kamminga)

21:10 uur: Badminton, gemengd dubbel: Seo/Chae (KOR) - Tabeling/Piek

21:20 uur: Schermen, degen finale met mogelijk Tristan Tulen