Welke Nederlanders komen vandaag in actie op de Olympische Spelen?

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
11 aug. 2024, 08:00
11 aug. 2024, 12:54
Welke Nederlanders komen vandaag in actie op de Olympische Spelen?, Olympische Spelen, TeamNL, Parijs2024
© IMAGO - Welke Nederlanders komen vandaag in actie op de Olympische Spelen?

Op de laatste dag van de Olympische Spelen in Parijs is er een rustig programma. Er staan slechts enkele onderdelen op het programma, maar alsnog is er een grote medaillekans voor Nederland. Onder anderen Sifan Hassan en Harrie Lavreysen komen in actie.

Sifan Hassan en Anne Luijten starten de dag al om 08.00 uur met de marathon. Hassan pakte eerder deze Spelen brons op de 5000 meter én 10.000 meter. Op de marathon gaat ze wederom voor een medaille. Ze zou daarmee de eerste vrouw zijn die dat lukt.

Artikel gaat verder onder video

Welke Nederlanders komen vandaag in actie op de Spelen?

Voor de baanwielrenners staat de laatste dag op het programma. Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland komen in actie bij de keirin. Na de twee eerdere gouden medailles van Lavreysen (teamsprint en individuele sprint) gaat hij nu voor zijn hattrick. Ook bij de vrouwen zijn er medaille kansen. Hetty van de Wouw pakte al verrassend het zilver op de keirin en kan op de sprint ook een medaille ruiken. Hetty Rakkettie is in topvorm, dus alles is mogelijk. De dag wordt afgesloten met de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen

Lees ook: Medaillespiegel Olympische Spelen 2024 Parijs

08:00 uur: Marathon met Sifan Hassan en Anne Luijten

11:00 uur: Baanwielrennen, finales omnium (Maaike van der Duim), sprint (Steffie van der Peet en Hetty van de Wouw) en keirin (Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen)

Lees meer over: