Waar en hoe laat worden de Paralympische Spelen uitgezonden?

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
30 aug. 2024, 06:00
31 aug. 2024, 00:36
Hoe laat zijn de Paralympische Spelen, Waar worden de Paralympische Spelen uitgezonden, Paralympische Spelen, Live Paralympische Spelen, TeamNL
© IMAGO - Rolstoeltennisser Sam Schröder

Tientallen Nederlandse parasporters doen van woensdag 28 augustus en duurt tot en met zondag 8 september mee aan de Paralympische Spelen. Meer dan vierduizend sporters uit 182 landen strijden in Parijs om de medailles. Mee Met Oranje zet op een rij hoe je geen seconde van het sportevenement mist.

In totaal doen er 86 Nederlanders mee aan de Paralympische Spelen. Alle wedstrijden met Nederlandse deelnemers worden live uitgezonden via een stream op NOS.nl en in de NOS-app. "Ook in de NOS Sportjournaals aan het begin van de avond wordt plek ingeruimd voor de paralympische prestaties. In het NOS Radio 1 Journaal 's ochtends en in Langs de Lijn (En Omstreken) worden de prestaties van de paralympiërs in Parijs uitgebreid besproken", schrijft de NOS op haar website.

Artikel gaat verder onder video

Live Paralympische Spelen kijken

Bovendien presenteert Eline de Zeeuw iedere avond NOS Studio Para Parijs. In het programma van ongeveer vijftig minuten de hoogtepunten van de dag besproken met een van de vier vaste paralympische analisten deze Spelen. Sportfans kunnen ook op YouTube terecht. Via het kanaal van het IPC, het Internationaal Paralympisch Comité, worden alle wedstrijden rechtstreeks uitgezonden.

Lees ook: Wat is boccia, de sport die op de Paralympische Spelen in Parijs wordt gespeeld

"Met rolstoelbasketballer Marc van de Kuilen gaat het vooral over de Nederlandse basketballers, die zowel bij de mannen als de vrouwen favoriet zijn voor een gouden medaille. De focus van rolstoeltennisster Jiske Griffioen (goud op de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016) ligt op de gedoodverfde winnaar van het rolstoeltennis bij de vrouwen, Diede de Groot. De andere twee vaste analisten zijn paralympisch zwemmer Querijn Hensen en Marije Smits, verspringster en 100 meter-loopster, en drievoudig deelnemer aan de Paralympische Spelen."

Lees meer over:

Netherlands