Polman gaat voor goud en lacht na boodschap Valentijn Driessen na ‘ruzie’

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
22 jul. 2024, 10:46
01 aug. 2024, 13:14
Estavana Polman, Valentijn Driessen, Olympische Spelen, Parijs 2024, Handballen
© RTL Boulevard - Estavana Polman gaat voor goud en lacht na boodschap Valentijn Driessen na ‘ruzie’

Estavana Polman gaat op de Olympische Spelen in Parijs voor een gouden medaille met de Nederlandse handbalvrouwen. De ploeg speelt donderdag, een dag vóór de openingsceremonie, al de eerste groepswedstrijd tegen Angola. De sterspeelster kwakkelde lang met blessures, maar lijkt op tijd fit voor de Spelen.

De Nederlandse handbalvrouwen spelen in de groepsfase tegen Angola, Frankrijk, Spanje, Brazilië en Hongarije. “Het zijn allebei sterke groepen. We ‘ontlopen’ nu Frankrijk in de knock-outfase omdat we er in de groep al tegen spelen, maar kunnen alsnog kruisen met Noorwegen, Denemarken en Zweden. Geen makkelijke tegenstanders, iedereen kan van iedereen winnen”, zegt Polman in gesprek met Sportnieuws.nl.

Artikel gaat verder onder video

De Nederlandse handbalsters gaan voor goud op de Olympische Spelen

Polman verwacht geen makkelijke groepsfase. "Bij ons in de poule zit Angola waarvan je misschien denkt hmm. Maar tijdens zo’n eerste potje zijn ze nog fit en gedreven, dus die wordt ook gewoon lastig. Je moet heel blijven, dat ten eerste. Verder moet je proberen er zo snel mogelijk overheen te lopen en dan de rust zien te vinden. Als je blijft haken, dan gaan ze hakken. Dan wordt het heel wild. Je wil niet dat dat gebeurt, want dat heeft weinig met handbal te maken."

Lees ook: Van den Hoogenband verbaasd over ophef verkrachtingszaak Steven van de Velde

Desondanks is Polman vol vertrouwen en denkt ze dat Oranje een realistische medaillekans heeft. "We hebben rust en ervaring in de groep, we zijn volwassener geworden. In hoe we spelen en in hoe we elkaar aanspreken. Ik denk echt dat het erin zit. Als je niet voor goud gaat, kun je beter thuis blijven", vertelt ze. Het voordeel aan de Spelen is dat je in de groepsfase een slechte wedstrijd kan veroorloven. "In Rio (2016, red.) begonnen we niet best, werden we vierde in de poule en moesten we in de kwartfinale tegen gastland Brazilië dat het beste toernooi van hun leven speelde, en we pakten ze gewoon. Op dat moment gaat het erom. Dat is het leuke aan een toernooi."

Lees ook: Groter blunder van de organisatie kost Oranje medaille tijdens EK

Vorige week had Polman een ervaring met Valentijn Driessen bij Vandaag Inside. De journalist van De Telegraaf denkt namelijk dat de handbalsters geen kans maken op een medaille in Parijs, zoals de sterspeelster wel verwacht. Polman reageerde in de uitzending meteen op Driessen. De journalist beantwoordde die woorden zondag met een videoboodschap bij RTL Boulevard. "Ik twijfel wel een beetje, maar als op 10 augustus de handbalfinale er is met jullie erin, dan ben ik erbij. Ik denk toch dat het zondag 10 augustus Feyenoord - Willem II is voor mij, maar we gaan het zien. Veel succes op de Olympische Spelen en ga voor goud!" Die boodschap werd met een lach door Polman ontvangen.

Lees meer over:

Estavana Polman