LIVE: Femke Bol ontdekt talent in olympische roeiploeg tijdens clinic

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
14 aug. 2024, 22:25
22 aug. 2024, 11:12
Femke Bol, atletiek, roeien, 400 meter horden, goud, TeamNL, Olympische Spelen
© IMAGO - Femke Bol ontdekt nieuw talent in roeiploeg tijdens clinic

LIVE: Olympische Spelen 2024

Sort by:

Femke Bol ontdekt nieuw talent in roeiploeg tijdens clinic

De Nederlandse roeiploeg kreeg woensdag een clinic van Femke Bol op de atletiekbaan. De winnares van drie medailles op de Olympische Spelen leerde de roeiers horden springen. Zelf pakte de atlete brons op dat onderdeel in Parijs. Met een tijd van 52,15 seconden eindigde ze als derde achter Sydney McLaughlin-Levrone (50,37 seconden). Bij de roeiploeg blijkt echter een enorm talent te zitten. Eén van de roeiers rende namelijk een tijd van 61 seconden. Een uitermate knappe prestatie voor de eerste keer 400 meter horden. Bol is dan ook heel enthousiast, maar ze maakt niet bekend wie precies de tijd neerzet.

Op de Spelen pakten de roeiers overigens de meeste medailles voor TeamNL: viermaal goud, drie keer zilver en één keer brons. De atletiekploeg was goed voor twee gouden, één zilveren en drie bronzen medailles. Bol pakte er van alle kleuren één.

 

 

Succesvolle zwemcoach keert na tien jaar terug bij de Nederlandse bond

Olympische winnaars geridderd

De gouden medaillewinnaars zijn dinsdag in de Glazen Zaal in Den Haag geridderd voor hun prestaties. De sporters die goud wonnen op de Olympische Spelen mogen zich ‘Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’ noemen. Staatssecretaris Vincent Karremans (Sport) en burgemeester Jan van Zanen van Den Haag spelden de versierselen op. Onder anderen Tone Wieten en Koen Metsemakers kregen de ‘Chapeau’, een beeldje voor sporters die al geridderd zijn. Ook onder anderen zeilster Marit Bouwmeester en atlete Sifan Hassan werden al eerder geridderd.

"Wat een voorbeeld zijn jullie! Dwars door de verzuring, dwars door geen zin of geen puf, dwars door de tranen. Om dat sámen te doen, met elkaar, met je coaches", aldus Karremans. TeamNL pakte in totaal 34 medailles in Parijs, waarvan vijftien gouden. Nog nooit eerder won Nederland zo vaak goud. Door alle goede prestaties eindigde Nederland als zesde op de medaillespiegel, het hoogste ooit op de Zomerspelen.

Sifan Hassan ging twijfelen door haar keuzes: 'Ik had een fout gemaakt'

Harrie Lavreysen verklapt geheim bovenbenen

Met de kracht in zijn benen behaalt Harrie Lavreysen enorme topsnelheden op de wielerbaan. De baanwielrenner pakte mede daardoorn drie gouden medailles op de Olympische Spelen in Parijs. Maandagavond verklapte de sporter hoeveel kilo hij met zijn benen kan drukken in de sportschool.

"Er is ontzettend veel over gepraat", merkte Lavreysen op in de wielertalkshow De Avondetappe van op NOS. Er was weleens gesuggereerd dat de baanwielrenner op de leg press 800 kilo kon wegdrukken. "Ik doe het eigenlijk nooit met twee benen tegelijk, ik doe altijd single leg." Per been maar liefst 430 kilo per keer. "Dan kun je het optellen voor twee benen, maar 800 kilo met twee benen zou zéker moeten lukken."

Tafelgast Marcel Kittel was daarvan onder de indruk "Mijn record is 430, 440 kilo met twee benen. Echt bijzonder”, aldus de voormalig Duitse topsprinter. Lavreysen heeft overigens een bovenbeenomtrek van maar liefst 75 centimeter. Eerder dit jaar was dat nog 66 centimeter, zo wist Trouw destijds te melden.

Duel om 150.000 dollar van 3x3-basketballers wordt uitgesteld

Britten ontsteld na ‘verlies’ van Nederland op Spelen en stellen onderzoek in

Femke Bol wordt op een bijzondere manier geëerd in geboortestad

Femke Bol veroverde op de Olympische Spelen drie medailles. Nadat ze met de gemengde estafetteploeg goud won op de 4x400 meter, pakte ze ook nog eens brons op de 400 meter horden en zilver op de 4x400 met de vrouwenestafetteploeg. In haar geboortestad Amersfoort willen ze hun held graag eren. Op de muur van een sportschool komen daarom drie grote muurschilderingen van de atlete. In totaal worden de schilderingen 17 bij 7,5 meter. Straatartiest Karski (echte Roy Valk) is maandag begonnen met schilderen.

"Het is de bedoeling dat het schilderij zaterdag feestelijk wordt onthuld. Het is de bedoeling dat ze (Bol, red.) er bij is, maar ze heeft natuurlijk een overvolle agenda. Dus we moeten gaan zien of dat allemaal gaat lukken", aldus Karski in gesprek met het Algemeen Dagblad. Eerder schilderde Valk ook al olympiër Kjeld Nuis.

 

Waarom heeft atlete Femke Bol zo’n hoge 'Mickey Mouse-stem'?

Femke Bol viel bijna tijdens de slotceremonie

Nog één keer genieten van alle Nederlandse gouden medailles

De Olympische Spelen zitten erop

Dit bedrag krijgen de Nederlandse medaillewinnaars op de Spelen

Nederland behaalt historisch veel gouden medailles

Welke Nederlanders komen morgen in actie op de Olympische Spelen?

Lees meer over: