Jutta Leerdam trots op TeamNL, maar biedt hulp aan voor verbeterpuntje

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
12 aug. 2024, 14:56
13 aug. 2024, 16:26
Jutta Leerdam, Jake Paul, Olympische Spelen, Parijs2024, TeamNL, schaatsen
© IMAGO - Jutta Leerdam is trots op TeamNL

Jutta Leerdam heeft genoten van de Nederlandse sporters op de Olympische Spelen in Parijs. TeamNL pakte maar liefst 34 medailles, maar de schaatsster zag wel nog ruimte voor verbetering. Ze bood zelfs haar hulp aan.

"Trots op ‘Dutchies’! We hebben zoveel medailles, let's go!", deelde Leerdam tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen op haar Instagramverhaal. Ze tagde echter ook het account van TeamNL, want de schaatsster heeft nog een belangrijk kritiekpunt. "Een ding: we moeten echt werken aan de kleding, TeamNL."

Jutta Leerdam gaat voor goud op de Spelen in Milaan

Leerdam biedt zichzelf al aan voor wat extra handen. "Mag ik helpen met de designs voor Milaan?", vraagt de schaatsster. In 2026 worden de Olympische Winterspelen in de Italiaanse stad gehouden. Leerdam hoopt daar goud te pakken. In 2022 greep ze al zilver op de 1000 meter in Peking. Leerdam werd ook al zes keer wereldkampioen (teamsprint, sprint en 1000 meter).

Lees ook: Waarom heeft atlete Femke Bol zo’n hoge 'Mickey Mouse-stem'?

De afgelopen week was Leerdam samen met haar vriend Jake Paul aanwezig bij de Olympische Spelen in Parijs. Het koppel bezocht de finale van de 400 meter horden. Van tevoren werd er een strijd verwacht tussen Femke Bol en Sydney McLaughlin-Levrone, uit het Amerika van Paul. De Nederlandse kon haar echter niet volgen en eindigde als derde.

Tekst gaat verder onder de video.

Leerdam maakte in mei bekend dat ze richting de Winterspelen individueel verder gaat. Ze vertrok bij Schaatsteam Jumbo en leek naar Team IKO te gaan. In 2020 begon ze ook al een eigen ploeg, destijds met haar toenmalige vriend Koen Verweij en coach Kosta Poltavets. "Een individuele route is niet altijd leuk. Het is vaak stressvol, het is soms eenzaam, maar als ik win, is het het waard. Als ik het doe, doe ik het goed. High risk, high reward. Uiteindelijk is deze route voor mij het beste in dit pre-olympische seizoen", deelde ze in mei.