Jesper de Jong stunt op Roland Garros en stuit op Carlos Alcaraz

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
26 mei 2024, 20:05
26 mei 2024, 20:08
© IMAGO

Jesper de Jong heeft zondag bij zijn debuut op Roland Garros voor een stunt gezorgd. De 23-jarige Nederlander won met 7-5, 6-4, 6-7 (3), 3-6 en 6-3 van Jack Draper, die liefst 137 plekken hoger staat op de ATP-ranking. De nummer 176 van de wereld, een van de vier Nederlanders op het Franse tennistoernooi, wacht nu een ontmoeting met Carlos Alcaraz.

De Jong stond in de derde set met 3-0 voor en leek op weg naar een overwinning in drie sets. Maar uiteindelijk moest hij de klus in vijf sets klaren. Na een onderbreking wegens regenval kwam Draper terug tot 2-2 in sets, maar in de beslissende set herpakte De Jong zich knap. Bij 5-3, na iets meer dan vier uur spelen, benutte hij zijn eerste wedstrijdpunt tegen de nummer 39 van de wereld.

Jesper de Jong stunt bij debuut op Roland Garros

De Jong speelt normaal gesproken alleen challengers. Via het kwalificatietoernooi plaatste hij zich toch voor het hoofdtoernooi van Roland Garros, nadat hij dat eerder dit jaar al voor elkaar kreeg bij de Australian Open. De Nederlander treft in de volgende ronde niemand minder dan Alcaraz. De nummer drie van de wereld was in de eerste ronde met 3-0 te sterk voor de Amerikaan Jeffrey John Wolf.

Lees ook: Oranjespeler mist start EK-voorbereiding door reis naar Australië

Tallon Griekspoor treft Mackenzie McDonald, Botic van de Zandschulp neemt het op tegen Fabio Fognini. Arantxa Rus speelt in de eerste ronde tegen Angelique Kerber, de voormalige nummer een van de wereld die dit seizoen haar rentree maakte na moeder te zijn geworden.