Drama voor atlete: gescheurde hamstring zet vlak voor vertrek kruis door Spelen

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
20 jul. 2024, 09:51
22 jul. 2024, 10:58
Jamile Samuel, Parijs 2024, TeamNL, Olympische Spelen
© IMAGO - Jamile Samuel scheurt hamstring vlak voor vertrek en mist Olympische Spelen

Jamile Samuel kan niet meedoen aan de Olympische Spelen. Vlak voor haar vertrek heeft de estafetteloopster een hamstringblessure opgelopen. In Parijs behoorde ze tot de selectie voor de 4x100 meter estafette.

Tijdens één van de laatste trainingen voordat Samuel zou afreizen naar Parijs, heeft ze haar hamstring gescheurd. "Het is een pees en die heeft veel tijd nodig om te herstellen. Ik ben er even kapot van. Echt heel zuur”, vertelde ze tegen Hardloopnetwerk. Een MRI-scan bevestigde donderdag dat de estafetteloopster niet op tijd sprintfit zou zijn voor de start van de Olympische Spelen. Drie jaar geleden kon Samuel ook al niet meedoen aan de Spelen in Tokio vanwege een hamstringblessure.

Artikel gaat verder onder video

Jamile Samuel mist de Olympische Spelen door een hamstringblessure

Samuel kwalificeerde zich niet voor de individuele 100 en 200 meter (waarop ze vijfvoudig Nederlands kampioene is) sprint in Parijs, maar ze zou wel de 4x100 meter met de estafetteploeg meedoen. De estafetteloopster stond aan de vooravond van haar vierde Spelen en maakte samen met Minke Bisschops, Marije van Hunenstijn, Isabel van den Berg en Naomi Sedney deel uit van de estafetteploeg.

Lees ook: Hier verblijven de Nederlandse sporters tijdens de Olympische Spelen

In 2016 werd Samuel Europees kampioen in Amsterdam op de 4x100 meter estafette, in een ploeg met onder anderen Daphne Schippers. Daarnaast won ze tot dusver nóg twee zilveren en één bronzen EK-medaille in haar topsportcarrière.

Lees meer over:

Olympische Zomerspelen 2024