Dit is de vriendin van vijfvoudig olympisch kampioen Harrie Lavreysen

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
21 aug. 2024, 17:00
22 aug. 2024, 22:35
Harrie Lavreysen, baanwielrennen, Parijs 2024, Olympische Spelen
© IMAGO / LinkedIn Noor Luijten - Noor Luijten is de vriendin van Harrie Lavreysen

Harrie Lavreysen was elf jaar samen met zijn ex-vriendin Noor Luijten. Tijdens de Olympische Spelen in Parijs zag ze van dichtbij hoe de baanwielrenner de ene na de andere olympische titel binnenhaalde. Kort na de Spelen liet de sporter echter weten dat de relatie uit is.

In Parijs zette Lavreysen een fantastische prestatie neer door driemaal goud te winnen: Harrie's Hattrick. Hij vierde dat nog met Luijten, alleen na de Spelen vertelde hij tegen Story dat de relatie uit was. "Maar Noor betekent nog steeds veel voor mij. Ze was ook in Parijs." Het voormalige koppel leerde elkaar meer dan elf jaar geleden kennen. "Ik kwam hem tegen op een feestje van een vriend van hem. We raakten een beetje aan de praat en kregen elkaars nummer. De vonk sprong niet gelijk over, maar wel heel snel. Ik weet niet beter dan dat hij topsporter is. Toen was hij nog BMX'er", zei Luijten enkele jaren geleden tegenover Omroep Brabant.

Wie is de vriendin van Harrie Lavreysen?

Als BMX’er brak Lavreysen nooit door. Uiteindelijk maakte hij de overstap naar het baanwielrennen, waar hij wel succesvol werd. In Tokio won hij in 2021 goud op de sprint en de teamsprint. Op de slotdag van de Spelen pakte hij ook nog brons op het onderdeel keirin. In Parijs won hij driemaal goud door op de teamsprint, bij het individuele sprinttoernooi én de keirin te winnen. "Ik ken niemand met zo'n groot doorzettingsvermogen. Die alles laat voor zijn sport. Ik ben zo trots", zei Luijten al eens over haar ex-vriend. Nu is de vlam gedoofd, maar de twee moesten al eerdere enkele uitdagingen aangaan. "Het is soms een beetje een langeafstandsrelatie", zei ze al eens in gesprek met De Telegraaf, doelend op de lange periodes die Lavreysen soms weg is door wedstrijden en trainingen.

Tekst gaat verder onder de video.

Luijten ging eerst naar het Koning Willem 1 College en volgde daarna de studie Food and Business aan HAN. In de tussentijd studeerde Lavreysen Bedrijfskunde en samen hadden ze een weddenschap over wie er eerder zou afstuderen. De baanwielrenner won: hij kreeg drie weken eerder de felicitaties dan zijn vriendin. In juni 2023 studeerde ze af en sindsdien werkt de Noord-Brabantse als Food Innovator bij fastfoodketen KFC. Ze heeft een grote passie voor koken en houdt ook een culinaire Instagrampagina bij.

Lees meer over:

Harrie Lavreysen Netherlands