Dit is de partner van wielrenster Demi Vollering, die ook haar manager is

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
12 aug. 2024, 20:01
26 aug. 2024, 16:34
De vriend van Demi Vollering, Demi Vollering, Jan de Voogd, wielrennen, Tour de France, Ronde van Frankrijk, gele trui
© Instagram Demi Vollering / Jan de Voogd - Jan de Voogd is de partner van Demi Vollering

Demi Vollering is al enkele jaren samen met Jan de Voogd. Ze zijn al een tijdje verloofd en De Voogd is ook de manager van de wielrenster van Team SD Worx-Protime. Tijdens wielerkoersen ondersteunt de vriend van Vollering zijn vriendin van dichtbij.

Al sinds 2016 is Vollering samen met De Voogd. De twee leerden elkaar kennen toen de wielrenster nog actief was als schaatsster. Had duo 'ontmoette' elkaar op Instagram. "Ik likete een foto van een prachtig bergachtig landschap in Zwitserland. Die foto bleek van Jan te zijn. Vervolgens kreeg ik een like terug, waarop ik verder op zijn Instagram-account ben gaan kijken. Ik dacht: dat is een leuke jongen. We raakten aan de praat en maakten de afspraak dat ik hem zou leren schaatsen, en hij mij een keer op de fiets mee zou nemen de bergen in", onthulde Vollering al eens aan Story.

Wie is de vriend van Demi Vollering?

Het was ook De Voogd die Vollering adviseerde om vol voor een wielercarrière te gaan. Hij zag namelijk dat de renster snel herstelde na inspanningen. Inmiddels heeft ze de Ronde van Frankrijk en de Ronde van Spanje gewonnen, én is De Voogd haar manager. In mei 2022 vroeg hij zijn vriendin ten huwelijk in de Vogezen tijdens een verkenning voor de Tour de France Femmes. "We stonden op de camping en het was een heel mooie avond. Onze hond Flo liep door het grasveld te huppelen. Jan ging niet op een knie, want hij zat al op het picknickkleed. Ik had net het eten voorbereid en kwam bij hem zitten. Toen haalde hij ineens een ring tevoorschijn", zei Vollering daarover in gesprek met Helden Magazine.

Lees ook: Dit is de fitte vriendin van Mathieu van der Poel

Het stel is nog niet getrouwd, maar woont wel samen in Luzern (Zwitserland). De Voogd heeft daar een managementfunctie in een ziekenhuis. Als het aan de twee ligt, volgt de bruiloft snel. Daarnaast wil Vollering graag kinderen. "Maar ik ben volgens mij niet het type dat tijdens haar carrière moeder wil worden, het lijkt me het lastig om dan nog terug te keren als wielrenster. Dan zou ik eerder kiezen voor gravelbiken, hardlopen of trailrunnen in Zwitserland, want ik geniet ook heel erg van andere sporten."

Lees meer over:

Demi Vollering