Dit is de fitte vriendin van Mathieu van der Poel

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
22 jul. 2024, 12:08
12 aug. 2024, 20:05
Mathieu van der Poel, wie is de vriendin van Mathieu van der Poel, Roxanne Bertels, wielrennen, Olympische Spelen, Parijs 2024
© Instagram Roxanne Bertels - Mathieu van der Poel heeft al zes jaar een relatie met Roxanne Bertels.

Mathieu van der Poel heeft al zes jaar een relatie met Roxanne Bertels. Zijn vriendin wacht hem vaak op na de finish, waar ze geregeld samen een overwinning kunnen vieren. Het stel woont samen en wil uiteindelijk ook graag kinderen.

"Ik ben ooit met Porsche in Finland op ijs gaan rijden. Roxanne was mee en zo hebben we elkaar ontmoet. Daarna zijn ze nog met een hele delegatie naar de cross in Hulst komen kijken, waarna we iets hebben gedronken in Antwerpen", onthulde Van der Poel eens tegenover Het Nieuwsblad. Niet veel later sloeg de vonk definitief over en kreeg het stel officieel een relatie. Bertels wist toen nog niet zo veel af van wielrennen. "Ik had geen idee waar ik aan begonnen was. Ik ben blij dat ik veel aan Corinne kan vragen, en ik denk dat Adrie (ouders Van der Poel) af en toe gek wordt van mijn 101 vragen", bekende ze eens aan Sporza.

Wie is de vriendin van Mathieu van der Poel?

Bertels is twee jaar ouder dan Van der Poel en het stel woont samen in het Belgische dorpje 's-Gravenwezel in de buurt van Antwerpen. Het koppel heeft (nog) geen kinderen, maar wel een hond: shiba Lola. In de toekomst willen de twee wel graag kinderen en ze wachten niet per se totdat de huidig wereldkampioen wielrennen is gestopt met fietsen. "Dan heeft ons kind bejaarde ouders." De twee zijn ook nog niet getrouwd en dat heeft volgens de twee ook nog geen haast.

Lees ook: Dit is de vriend van Femke Bol die ook de Olympische Spelen actief is

Bertels is de dochter van Danny Bertels, tweevoudig wereldkampioen waterskiën en drievoudig wereldkampioen powerboatracen. Ze werkte eerst als marketeer voor Porsche, maar staat tegenwoordig vooral haar vriend bij. Zo doet ze het huishouden en zijn administratie. Daarnaast is ze veel met sporten bezig en bezoekt ze regelmatig wedstrijden van de wielrenner. "We zijn vijf jaar geleden gaan samenwonen. Dat heeft me zeker rustiger gemaakt. Wij gaan ook héél vroeg slapen. We vinden dat wel gezellig. En het is sowieso goed om rust te nemen na een zware training. Ik heb geleerd beter naar mijn lichaam te luisteren", zei Van der Poel onlangs tegen HUMO.

Lees meer over:

Mathieu van der Poel