Dit is de vriend van Femke Bol, die ook op hoog niveau sport

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
09 aug. 2024, 15:00
12 aug. 2024, 20:02
Ben Broeders, Femke Bol, Paris 2024, Olympische Spelen
© IMAGO / Instagram Ben Broeders - Ben Broeders is de vriend van Femke Bol

Femke Bol hoeft haar vriend Ben Broeders niet te missen tijdens de Olympische Spelen in Parijs. De Belg is namelijk zelf ook aanwezig op het grootste sportevenement van de wereld. Broeders, meervoudig Belgisch kampioen, doet mee aan het polsstokhoogspringen.

De 29-jarige Broeders is enkele jaren ouder dan Bol (24) én is iets kleiner dan de hordeloopster (zij 1,84 meter, hij 1,78). Op het vliegveld van Stockholm, de hoofdstad van Zweden, kwam het stel elkaar na een atletiekwedstrijd (Diamond League) voor het eerst tegen. Niet veel later sloeg de vonk over en sinds 2021 hebben de sporters een relatie.

Wie is de vriend van Femke Bol?

Voor beide atleten worden de Spelen in Parijs de tweede Olympische Spelen. In Tokio debuteerden ze allebei. Broeders, die al een een Diamond League-wedstrijd in Parijs won, werd in de kwalificatie destijds achttiende en haalde finale niet. Bol won in Azië brons op de vierhonderd meter horden. In april ging het koppel samenwonen in Heelsum, een dorp bij Arnhem. De locatie ligt in de buurt van topsportcentrum Papendal en is dus ideaal voor de trainingen van Bol.

Lees ook: Femke Bol loopt nieuw Europees record en gaat in topvorm naar Spelen

De twee zijn nog niet getrouwd en hebben nog geen kinderen. Als het aan Bol ligt, komt die bruiloft er wel. "Ooit mag Ben gerust door z’n knieën gaan, hoor. Nu is het nog een beetje vroeg, we zijn anderhalf jaar samen en ik ben ook nog maar 22", zei ze in een interview met Helden in 2022. Broeders is ook al helemaal opgenomen in de familie Bol, zo onthulden haar ouders tegenover Story. "Het is leuk dat Ben in hetzelfde wereldje zit als Femke. Ben is een heel leuke jongen. Dat zagen we al vanaf het moment dat hij twee jaar geleden met kerst voor het eerst bij ons thuis kwam."

Tekst gaat verder onder de foto.

Broeders staat wat minder in de schijnwerpers dan Bol, die mede door haar prestaties geregeld in de media komt. "Al die aandacht is ook gewoon part of the game", aldus de nuchtere Belg tegen de NOS. Hij denkt ook dat Bol altijd nuchter blijft. "Dat is gewoon haar persoonlijkheid. Ze is wie ze is, heel oprecht." Door hun drukke sportleven is het soms lastig om elkaar alle aandacht te geven die het stel zou willen. "Het voordeel is dat we weten hoe het wereldje in elkaar zit, het nadeel is dat ik niet altijd in het stadion kan zitten bij haar races. We moeten ook kijken naar wat voor onszelf het beste is. Maar als het even kan, zijn we er tijdens toernooien voor elkaar."

Lees ook: Rico Verhoeven gaat in romantische setting op de knieën voor zijn vriendin

Vrijdag 3 augustus won Bol olympisch goud met de estafetteploeg op de 4x400 meter. Na een fantastische eindsprint van haar wist ze in de slotmeters nog drie loopsters in te halen. Op de 400 meter behaalde ze bovendien een bronzen medaille en met de estafettevrouwen pakte ze zilver op de 4x400 meter.

Lees meer over:

Femke Bol