Zorgen om Timber, Frimpong blijft scoren en doelmannen in topvorm

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
01 sep. 2024, 11:01
01 sep. 2024, 14:25
Jeremie Frimpong, Bart Verbruggen, Oranje, Nederlands elftal, Ronald Koeman, Bayer Leverkusen, Brighton
© IMAGO - Jeremie Frimpong en Bart Verbruggen zijn in topvorm

Ronald Koeman maakte vrijdag zijn selectie van het Nederlands elftal voor de Nations League-duels met Bosnië en Herzegovina en Duitsland bekend. De doelmannen uit het keurkorps lijken alvast in topvorm, maar er zijn zorgen over Jurriën Timber. Jeremie Frimpong blijft ondertussen zijn doelpunten meepikken bij Bayer Leverkussen. Een overzicht van de clubverrichtingen van de Oranje-internationals die zaterdag in actie kwamen.

Mats Wieffer en Jan Paul van Hecke hebben geen uitnodiging gekregen voor Oranje. Bart Verbruggen, ploeggenoot bij Brighton & Hove Albion, wél. Hij was wederom erg belangrijk voor zijn club. Met enkele goede reddingen hield hij Brighton lang in de wedstrijd op bezoek bij Arsenal. Verbruggen had weliswaar geen antwoord bij een kans van Kai Havertz. In de tweede helft viel echter de gelijkmaker: 1-1. Verder werd er niet meer gescoord.

Artikel gaat verder onder video

Nick Olij kan zijn debuut voor Oranje maken

Na afloop waren er wel zorgen over Jurriën Timber. De verdediger werd tien minuten voor tijd noodgedwongen gewisseld. Trainer Mikel Arteta kwam na de wedstrijd gelijk met geruststellend nieuws. "Hij kreeg wel een schop, maar volgens mij valt het mee. Jurriën kreeg ook nog kramp. Ook daarom heb ik hem eruit gehaald", zo zei hij na afloop tijdens de persconferentie.

Lees ook: Puck Pieterse neemt met indrukwekkende race revanche op mislukte Spelen

Het Brentford van Mark Flekken trekt de goede competitiestart door. Thuis won de ploeg simpel van Southampton: 3-1. Ook Nick Olij, die kan debuteren voor Nederland, wist met Sparta Rotterdam te winnen. In Tilburg wonnen de Rotterdammers door een late goal van Camiel Neghli (1-2). Olij vertelde na de wedstrijd tegenover ESPN dat hij erg blij was met zijn Oranje-selectie. "Dat is iets waar ik onwijs trots op ben en waar ik enorm naar uitkijk.' En of die plek verdiend is? 'Ik zit al twee of drie jaar in een constante periode. Ik zeg dat niet heel vaak over mezelf, maar ik denk dat het niveau gewoon stabiel is."

Lees ook: Marciano Vink heeft harde boodschap voor Sherida Spitse en geeft advies

Manchester City won simpel van West Ham United: 1-3. Erling Haaland was, net zoals vorige week, goed voor een hattrick. Nathan Aké moest het doen met een korte invalbeurt. Mede dankzij een scorende Jeremie Frimpong zat Bayer Leverkusen al snel op rozen tegen RB Leipzig (2-0). De ploeg van Xavi Simons wist de wedstrijd echter helemaal om te gooien en bezorgde de thuisploeg hun eerste competitienederlaag in 462 dagen. AC Milan speelde op bezoek bij Lazio gelijk met 2-2. Tijjani Reijnders werd na zeventig minuten gewisseld bij een 2-1 stand. Met Donyell Malen als invaller kwam Borussia Dortmund, net als de thuisploeg, niet tot scoren bij Werder Bremen

Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Virgil van Dijk, Cody Gakpo, Ryan Gravenberch (allen Liverpool), Matthijs de Ligt, Joshua Zirkzee (beiden Manchester United) komen zondag in actie.