'Zeurende' Eljero Elia zorgt opnieuw voor commotie bij amateurs

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
21 okt. 2024, 11:06
21 okt. 2024, 11:09
Eljere Elia, voormalig Oranje-international
© IMAGO - Eljere Elia, voormalig Oranje-international

Voormalig Oranjespeler Eljero Elia heeft op social media uitgehaald naar SC Monster. De oud-aanvaller speelt sinds dit seizoen oor eersteklasser FC Skillz uit Den Haag en nam het zondag met zijn club op tegen de vereniging uit Monster. De dertigvoudig international voelde zich echter onveilig op veld en dat leidde tot commotie na afloop.

"Heb me nog nooit zoo onveilig gevoeld als vandaag op een voetbalveld", schreef Elia na afloop van het duel met Monster (0-0) op X. Het bericht leidde tot hoongelach bij de tegenstander. 'Van legende tot clown van de week', reageerde een fan van de thuisploeg. "Oh, oh Eljero, ondanks dat jullie supporters of fans onze club sloopten, stonden onze jonge fans in de rij voor onze Oranjeheld. Jammer dat je dan zo probeert om zo’n mooie club in diskrediet te brengen. Terwijl jullie niet konden winnen en twee keer rood pakten", aldus een oud-speler van SC Monster.

Artikel gaat verder onder video

Eljero Elia haalt uit na amateurwedstrijd

Elia kwam even later met een extra berichte en had in zijn nieuwe post complimenten over voor de fans van de thuisploeg. "En laten we het even goed maken de fans van Monster waren fair, maar de scheids had geen medelijden met me. Heb een paar goeie trappen gekregen dat bedoelde ik met ik met ik voelde me niet veilig maarjah 🍀."

Lees ook: Oranjespeler krijgt hevige kritiek: 'Stop met dit soort domme fratsen!'

Tegenstander Rick Boers kon zich echter niet vinden in de uitingen van Elia, zo vertelde hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Hij was vanaf de aftrap eigenlijk al aan het zeuren en kwam niet tot nauwelijks in het stuk voor. Precies zoals onze bedoeling was. Vooraf was wel te voorspellen dat FC Skillz de betere ploeg zou zijn en over meer kwaliteit beschikte. Wij hebben daar een flink portie inzet tegenover gesteld. Dat is ons niet kwalijk te nemen. Voorlopig zijn we in thuisduels nog ongeslagen, terwijl niet de minste tegenstanders tegenover ons stonden."

Tekst gaat verder onder het bericht.

Eerder kwam Elia, die in 2010 inviel tijdens de verloren WK-finale tegen Spanje (0-1) al in het nieuws door na een vroege wissel tegen HVV het sportpark direct te verlaten. Mede door een padeltoernooi miste hij vervolgens twee wedstrijden van FC Skillz. Tegen SC Monster werd de oud-international, die ook een gele kaart kreeg, wederom gewisseld, maar ditmaal bleef hij wel bij zijn team. De club wil ook graag door met de oud-international. "Hij is voor mij niet meer de Elia van de WK-finale, maar gewoon een van de jongens", liet trainer Oussama Bekkaoui eerder al weten.

Elia heeft dertig interlands achter zijn naam staan. Hij maakte zijn debuut op 5 september 2009 in de oefenwedstrijd tegen Japan (3-0 winst). In zijn eerste minuten in het Oranje gaf hij gelijk twee assists. Op 4 juni 2016 maakte hij als invaller zijn laatste minuten in het Nederlands elftal in het oefenduel met Italië (1-1). In totaal scoorde Elia twee doelpunten en gaf hij vier assists bij Nederland. De oud-speler van onder meer Feyenoord en Juventus wilde tegenover het Algemeen Dagblad niet reageren op de kwestie.

Lees meer over:

Eljero Elia