Wout Weghorst had voor Ajax-rentree visioen en dacht terug aan moment bij Oranje

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
07 okt. 2024, 11:08
07 okt. 2024, 11:18
Wout Weghorst, Nederlands elftal, Nederland - Polen, Oranje
© IMAGO - Nederland viert feest na de overwinning op Polen op het EK

Vóór zijn invalbeurt tegen FC Groningen wist Wout Weghorst dat hij de winnende goal zou maken voor Ajax. De spits van het Nederlands elftal viel uiteindelijk in de 84e minuut in en kopte in blessuretijd de 2-1 binnen. Even later gaf hij ook nog eens de assist bij de 3-1.

De afgelopen week was Weghorst niet fit. Daardoor moest hij de duels met RKC Waalwijk en Slavia Praag aan zich voorbij laten gaan. De aanvaller behoorde wel tot de voorselectie van Ronald Koeman voor de Nations League-wedstrijden tegen Hongarije en Duitsland, maar viel door zijn kleine kwetsuur af voor de definitieve selectie. Toch drong de spits bij de medische staf van Ajax aan om tot de wedstrijdselectie te behoren. "Ik zei: 'Laten we het nu gewoon doen'. Als het niet nodig is, is het niet nodig, maar als het wel nodig is dan kan ik een kwartiertje spelen", vertelde de 41-voudig international na de wedstrijd.

Wout Weghorst wist dat hij ging scoren voor Ajax

Toen Weghorst bij een 1-1 tussenstand in het veld kwam, dacht alleen aan 'de winnende maken'. "Of ik wist dat ik het ging doen? Ja...", glimlachte hij tijdens de persconferentie. "Dat is altijd een beetje makkelijk, hè? Ik heb dat vorige keer bij het Nederlands elftal natuurlijk gezegd." Tijdens het EK-duel met Polen stond het ook lang 1-1, maar door een late goal van de invaller won Nederland. Ook toen voelde Weghorst dat hij ging scoren. "Ik kan je de appjes laten zien. Ik liet het mijn vriendin vanochtend al weten", zei hij destijds tegen de NOS.

Lees ook: Ryan Gravenberch deelt zijn grote 'geheim': 'Het gaat ook over het leven'

In de Johan Cruijff ArenA kreeg Weghorst opnieuw een visioen. "Je mag het aan Sam vragen, de fysieke trainer die bij ons de warming-up doet. Op het moment dat Branco van den Boomen de penalty miste, zei ik tegen Sam: ik denk echt dat het vandaag gaat gebeuren", aldus de spits, die begrijpt dat mensen zijn verhaal ongeloofwaardig kunnen vinden. "Ik heb dat de vorige keer bij Oranje gezegd. Dan lijkt het ook een beetje een mooi verhaal van 'elke keer als hij de winnende maakt, heeft hij het al gevoeld.'"

@espnnl De glazen bol van Wout Weghorst 🔮 #weghorst #ajax #eredivisie ♬ original sound - ESPN NL

Lees meer over:

Wout Weghorst Wout Weghorst