Wereldkampioen komt met lovende woorden over Oranjespeler Ryan Gravenberch

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
25 sep. 2024, 13:39
Ryan Gravenberch, Oranje, Arne Slot, Ronald Koeman, Nations League, Liverpool
© IMAGO - Ryan Gravenberch speler van het Nederlands elftal

Alexis Mac Allister is erg positief over Ryan Gravenberch. De Argentijns international die in 2022 wereldkampioen werd, speelt bij Liverpool samen met de middenvelder van het Nederlands elftal. Daar geniet hij met volle teugen van het spel van Gravenberch.

In de Nations League-duels met Bosnië en Herzegovina (5-2 winst) en Duitsland (2-2) kreeg Gravenberch een basisplek van Ronald Koeman. De middenvelder betaalde het vertrouwen uit en speelde twee sterke wedstrijd. Een fraaie pass met buitenkant voet tegen de Duitsers ging zelfs viraal. Na afloop kreeg de international dan ook veel complimenten. Sjoerd Mossou noemde hem bij de talkshow Voetbalpraat op ESPN zelfs 'geweldig'.

Artikel gaat verder onder video

Alexis Mac Allister is erg lovend over Ryan Gravenberch

Bij Liverpool is Gravenberch onder Arne Slot inmiddels ook onomstreden. Samen met Dominik Szoboszlai en Mac Allister vormt hij een degelijk trio. De Argentijnse wereldkampioen geniet op het veld zelfs van zijn Nederlandse ploeggenoot. "Het is echt heerlijk om naast Gravenberch te mogen spelen", zo vertelde hij deze week aan Sky Sports. "Ik heb er ook echt geluk mee, want Ryan is echt een fantastische speler."

Lees ook: Dit zijn de beste Nederlandse spelers in de nieuwe EA Sports FC 25

Mac Allister was vervolgens nog niet klaar met zijn lofzang. "Als je met goede spelers speelt, wordt alles makkelijker. Hij maakt het spel simpeler voor ons, omdat hij altijd vast aan de bal is. Ik vind het leuk om naast hem te staan, hij is altijd bij het spel betrokken. Ik ben erg blij dat hij het zo goed doet, want iedereen ziet hoe belangrijk hij dan voor Liverpool kan zijn", aldus de middenvelder.

Lees meer over:

Ryan Gravenberch