Weghorst moet Kraay op tv corrigeren na opmerking over Koeman

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
06 okt. 2024, 20:12
06 okt. 2024, 20:19
Wout Weghorst praat met ESPN na Ajax - FC Groningen (3-1)
© ESPN - Wout Weghorst praat met ESPN na Ajax - FC Groningen (3-1)

Wout Weghorst heeft zondag in gesprek met Hans Kraay junior teruggeblikt op zijn geweldige invalbeurt voor Ajax tegen FC Groningen (3-1). De spits was met een doelpunt en een assist bepalend voor de Amsterdamse club, maar leek eigenlijk niet fit genoeg om tot de wedstrijdselectie te behoren. Dat is ook de reden dat Weghorst niet bij het Nederlands elftal zit, wat Kraay even was vergeten.

"Je gaat weer met een 'Wout Weghorst-gevoel' richting Ronald Koeman denk ik", zegt Kraay tegen Weghorst, die de verslaggever van ESPN vervolgens moet corrigeren: "Dan heb jij niet opgelet, Hans. Ik zit er niet bij", doelt de spits van Ajax op de definitieve selectie van bondscoach Ronald Koeman. "Oh, ja, daar zit je niet bij", reageert een verbaasde Kraay: "Wij gaan er blind vanuit. Zou je dan nog even een oproep willen doen aan bondscoach Koeman?", vraagt de journalist de spits van Ajax vervolgens.

Artikel gaat verder onder video

Niet geselecteerde Wout Weghorst redt Ajax tegen FC Groningen

"We hebben gebeld en we hebben er over gesproken. Tot aan donderdag was het onzeker of ik deze wedstrijd überhaupt zou halen, dus we hebben de keuze vanuit dat aspect gemaakt om het deze keer niet te doen", legt Weghorst uit. "Ik moet zorgen dat ik fris wordt en op goede sterkte kom, dan zijn we er de volgende keer bij zei hij. We gaan hard aan de slag."

Lees ook: Engelse media loven 'Nederlands' Liverpool na nieuw hoogtepunt

Weghorst geeft aan dat hij er zelf op aangedrongen heeft om tot de wedstrijdselectie van Ajax te behoren. Die keuze heeft uiteindelijk uitstekend uitgepakt voor de Amsterdammers: "Ik zei: 'Laten we het nu gewoon doen'. Als het niet nodig is, is het niet nodig, maar als het wel nodig is dan kan ik een kwartiertje spelen. Dat kwam precies zo uit", besluit de spits met een lach.

Lees ook: Jong Oranje laat 4 grote namen thuis voor EK van 2025

Weghorst moest de duels met RKC Waalwijk en Slavia Praag aan zich voorbij laten gaan. De aanvaller behoorde wel tot de voorselectie van Koeman voor de Nations League-duels met Hongarije en Duitsland, maar viel definitief af toen vrijdag de definitieve selectie van Oranje bekend werd.