Waar en hoe laat wordt Nederland - Oostenrijk uitgezonden?

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
25 jun. 2024, 06:00
25 jun. 2024, 17:17
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© IMAGO/Mee Met Oranje - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

De derde wedstrijd van het Nederlands elftal op het EK in Duitsland is dinsdagavond 25 juni tegen Oostenrijk. De wedstrijd wordt om 18.00 uur live uitgezonden op NPO 1. De voorbeschouwing is vanaf 17.10 uur te volgen op NPO 1.

De interland tussen Nederland en Oostenrijk is de derde wedstrijd van Oranje in Groep D. Het Nederlands elftal startte het toernooi met een 1-2 overwinning in het eerste groepsduel met Polen, speelde vervolgens afgelopen vrijdag doelpuntloos gelijk tegen Frankrijk (0-0) en hoopt tegen Oostenrijk als winnaar van het veld te stappen. De wedstrijd wordt gespeeld in het Olympiastadion in Berlijn, de thuishaven van Bundesliga-club Hertha BSC.

Artikel gaat verder onder video

Tegelijkertijd begint op NPO 3 de andere groepswedstrijd tussen Frankrijk en Polen. Later op de avond volgt er opnieuw een dubbel programma, met Denemarken - Servië en Engeland - Slovenië. Beide duels beginnen om 21.00 uur.

Waar en hoe laat wordt Nederland - Oostenrijk uitgezonden?

Een goed resultaat tegen Oostenrijk is voor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman van groot belang. Als Oranje als groepswinnaar eindigt, treft de ploeg de nummer twee uit Groep F: Portugal, Turkije, Tsjechië of Georgië. Nederland heeft evenveel punten als Frankrijk, vier, en een punt meer dan de huidige nummer drie Oostenrijk.

Lees ook: Koeman kiest voor deze elf namen tegen Oostenrijk

Als Oranje als tweede eindigt, volgt een ontmoeting met de nummer twee uit groep E: Roemenië, Slowakije, België of Oekraïne. Mocht Nederland derde worden en op die manier doorgaan naar de achtste finales, treft het de winnaar van Groep B, C of E.

Live Nederland - Oostenrijk kijken

Nederland en Oostenrijk staan dinsdag voor de 21ste keer in de geschiedenis tegenover elkaar. Tien keer won Oranje, viermaal eindigde de ontmoeting onbeslist en zes keer waren de Oostenrijkers de betere partij. Elk van de laatste zeven onderlinge interlands werd door Nederland gewonnen, met een doelsaldo van 19-5. De laatste ontmoeting was op het EK van 2021. Dankzij goals van Memphis Depay en Denzel Dumfries eindigde de ontmoeting in de Johan Cruijff ArenA in een 2-0 zege voor het team van toenmalig bondscoach Frank de Boer.

Opstelling Nederland: Verbruggen; Geertruida, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Veerman; Malen, Depay en Gakpo.

Opstelling Oostenrijk: Pentz; Posch, Wöber, Lienhart, Wimmer; Seiwald, Prass; Grillitsch, Schmid, Sabitzer; Arnautovic.

Nederland - Oostenrijk eindigt in een ...

73.0%

19.0%

8.0%

1011 stemmen

Lees meer over:

Ronald Koeman Oranje