Koeman houdt woord en slaat twee man over in voorselectie Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
20 sep. 2024, 13:32
20 sep. 2024, 13:56
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© IMAGO - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Ronald Koeman heeft vrijdag de voorselectie van het Nederlands elftal voor de Nations League-duels met Hongarije en Duitsland in oktober naar buiten gebracht. De bondscoach doet opnieuw geen beroep op Memphis Depay, die onlangs bij Corinthians tekende. Ook Steven Bergwijn, wiens transfer naar Al-Ittihad slecht viel bij Koeman, is gepasseerd. Stefan de Vrij en Teun Koopmeiners zijn er volgende maand mogelijk wél weer bij.

Koeman doet in oktober een beroep op grotendeels dezelfde namen als eerder deze maand. Koopmeiners en De Vrij zullen mogelijk wel weer van de partij zijn. De verdediger ontbrak eerder deze maand tegen Bosnië en Herzegovina en Duitsland vanwege blessureleed, terwijl Koopmeiners door transferperikelen lange tijd niet in actie kwam. Koopmeiners verruilde Atalanta uiteindelijk voor Juventus.

Artikel gaat verder onder video

Ronald Koeman maakt voorselectie Nederland bekend

Koeman liet Jan Paul van Hecke debuteren tegen Duitsland (2-2) en heeft de verdediger opnieuw genoteerd. Ook Justin Kluivert, die na een jarenlange absentie terugkeerde in de selectie, mag blijven hopen op een definitieve uitnodiging. Opvallend is verder dat de voorselectie maar drie keepers telt: Bart Verbruggen, Mark Flekken en Nick Olij. Justin Bijlow, die bankzitter is bij Feyenoord, staat niet meer op de voorlopige lijst.

Ian Maatsen behoorde twee maanden geleden nog tot de EK-selectie in Duitsland, al kwam de linksback daar niet in actie. In de aanloop naar de vorige interlandperiode behoorde hij ook tot de voorselectie, maar viel hij af voor het definitieve keurkorps van Koeman. Nu ontbreekt de speler van Aston Villa ook op de voorlopige lijst.

Ook Crysencio Summerville van West Ham United ontbreekt. De vleugelspeler maakte vorige keer voor het eerst deel uit van de voorselectie. Mats Wieffer is er evenmin bij, al maakte de middenvelder donderdag zijn rentree bij Brighton na blessureleed. Het Nederlands elftal speelt op 11 oktober een uitwedstrijd tegen Hongarije. Drie dagen later staat in München de volgende ontmoeting met Duitsland op het programma. Koeman maakt op vrijdag 4 oktober de definitieve selectie voor de komende duels in de Nations League bekend.

Voorselectie Nederlands elftal

Doel: Mark Flekken (Brentford), Nick Olij (Sparta Rotterdam), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion),

Verdediging: Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Inter), Lutsharel Geertruida (RB Leipzig), Jorrel Hato (Ajax), Jan Paul van Hecke (Brighton & Hove Albion), Matthijs de Ligt (Manchester United), Jurriën Timber (Arsenal), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Stefan de Vrij (Inter)

Middenveld: Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Ryan Gravenberch (Liverpool), Teun Koopmeiners (Juventus), Tijjani Reijnders (AC Milan), Jerdy Schouten (PSV), Quinten Timber (Feyenoord), Joey Veerman (PSV),

Aanval: Brian Brobbey (Ajax), Cody Gakpo (Liverpool), Justin Kluivert (Bournemouth), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Xavi Simons (RB Leipzig), Wout Weghorst (Ajax), Joshua Zirkzee (Manchester United).