Van der Vaart geeft enige 'lichtpuntje' bij Oranje nieuwe bijnaam

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
15 okt. 2024, 07:45
15 okt. 2024, 08:12
Rafael van der Vaart, 109-voudig Oranje-international
© NOS - Rafael van der Vaart, 109-voudig Oranje-international

Nederlands elftal verloor maandagavond kansloos met 1-0 in het Nations League-duel met Duitsland. Vrijwel alle Oranjespelers zakten door het ijs, maar invaller Mats Wieffer kan na afloop wél op complimenten rekenen. Hij wordt als het enige 'lichtpuntje' beschouwd.

Wieffer kwam gelijk na rust in het veld voor Quinten Timber, die een dramatische eerste helft speelde. "‘Wieffertje’ viel goed in", concludeerde Rafael van der Vaart na afloop bij de NOS. "Hij is het enige lichtpuntje, ondanks dat hij al een tijdje niet had gespeeld. Hij haalde ook een paar counters goed eruit. Verder kan ik niemand opnoemen en 1-0 was nog weinig. Het was een hele slechte avond voor het Nederlands elftal. Er zat werkelijk niets in. Iedereen was slecht eigenlijk", aldus voor voormalig international.

Artikel gaat verder onder video

Mats Wieffer krijgt lof na belabberde wedstrijd van Oranje

Bij ESPN was men ook te spreken over de invalbeurt van Wieffer. "Die scoorde wel een voldoende, zeker in de tweede helft", oordeelde presentator Jan Jan van Gangelen. Hans Kraay junior sloot zich daar volledig bij aan. "Hij viel gewoon goed in. En Donyell Malen ook. En tussen alle vieren en vijven die gegeven kunnen worden, kun je Wieffer gewoon een 7 geven", aldus Kraay.

Lees ook: Kenneth Perez verheft zijn stem: ‘Ik weet niet wat hij toevoegt aan dit Oranje’

Kraay genoot zelfs een beetje van het spel van Wieffer. "Ik vind het zó mooi om te zien dat hij in de drukte wél tijd vindt, op een druk middenveld. Je kan hem gewoon aanspelen. Quinten Timber kan dat normaal gesproken ook in topwedstrijden in de Champions League. Tegen Girona heeft hij dat ook laten zien. Ryan Gravenberch laat dat elke week in de drukte zien."

Lees ook: Koemans 'grote uitspraak' verbaast Van der Vaart: 'Dat had hij mogen uitleggen'

"Wieffer heeft maar drie, vier wedstrijdjes bij Brighton gespeeld. En twee gestart, omdat hij geblesseerd is geweest. Maar het lijkt wel of hij altijd ruimte heeft. En als hij geen ruimte heeft, dan kaatst hij. En als hij enigszins ruimte heeft, dan draait hij open. Als Feyenoord nu kijkt, denken ze: Kolere, als die wie samen met Hwang hadden gehad, met Stengs ervoor... Dan hadden ze best een lekker middenveld gehad", besloot Kraay.