Driessen ziet twee 'horzels' op trainingsveld Oranje: 'Daar word je doodziek van'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
10 sep. 2024, 10:52
10 sep. 2024, 13:25
Jurriën Timber, Quinten Timber, Wout Weghorst, Valentijn Driessen, Oranje, Nations League, training
© De Telegraaf - Valentijn Driessen, journalist bij De Telegraaf

Valentijn Driessen denkt dat het akkefietje tussen Wout Weghorst en de broers Timber goed voor de hiërarchie bij het Nederlands elftal is. De ervaren spits kreeg het zondag tijdens de training aan de stok met de jongere Quinten en Timber. Vervolgens kwam ook jonkie Jan Paul van Hecke, die voor het eerst bij de definitieve selectie van Oranje zit, zich ermee bemoeien.

Tijdens de training afgelopen zondag kregen de basisspelers rust en mochten de reserves aan de bak. Onder anderen Weghorst en de broers Timber stonden zodoende op het veld. Toen de spits een tik op de voet kreeg van Jurriën Timber, raakte de Ajacied geïrriteerd. Vervolgens maakte hij zijn onvrede kenbaar aan de verdediger van Arsenal. Even later kreeg Weghorst een bodycheck van Quinten Timber. Hij was er toen helemaal klaar mee en beklaagde zich tegenover Koeman. Na de training fietste de aanvaller boos als eerste richting het spelershotel.

Artikel gaat verder onder video

Valentijn Driessen ziet positieve ontwikkelingen bij Oranje

In de podcast Kick-Off Eredivisie van De Telegraaf relativeert Driessen de gebeurtenissen: "Koeman was absoluut geen lieverdje. Iedereen die gevoetbald heeft weet dat dit soort dingen op de training gebeuren", aldus Driessen. "Maar wat ik het mooie eraan vond: het ging om de broertjes Timber, dat zijn van die horzels. Daar word je doodziek van, want ook op een training die niks voorstelt gaan ze gewoon vol gasgeven."

Lees ook: Opstelling Nederland tegen Duitsland: Koeman kan zich zorgen maken

"Die Weghorst, die lag daar, en die Van Hecke zei 'Sta op man, stel je niet aan'.", zag Driessen. "Ja, Van Hecke. Nul interlands, Zeeuwse jongen, Brighton, nog niks gewonnen. Dat vind ik al goed", klonk het goedkeurend. "En één van die Timbertjes zei ook 'Stel je niet zo aan man, niks gebeurd, niks aan de hand'." Normaliter is Weghorst één van de aanjagers op het trainingsveld van Oranje, maar hij werd volgens presentator Pim Sedee zondag 'afgetoept' door zijn jonge ploeggenoten. Driessen: "Alleen maar goed voor de hiërarchie en de dynamiek rond het elftal. Dat de jeugd zich ook laat gelden en er niet als een stelletje dooie dienders bijlopen."

Lees ook: Waar en hoe laat wordt Nederland - Duitsland uitgezonden?