Valentijn Driessen weet nu al wat Memphis Depay van plan is

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
09 jun. 2024, 20:56
10 jun. 2024, 12:12
Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf
© De Telegraaf - Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf

Memphis Depay gaat de rest van zijn loopbaan een zweetband dragen, zo voorziet Valentijn Driessen. Bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal erkende zondag dat hij er niet van houdt om verrast te worden, zoals vlak voor de oefeninterland tegen Canada (4-0), maar hij gaat het attribuut ook niet verbieden. De weg is dan ook vrij voor Depay, zo weet Driessen.

“Hij verscheen vandaag ook met een hoofdband op de training, dus dat is een blijvertje”, vertelde Driessen zondag in een video-item van De Telegraaf. “In ieder geval zolang het duurt, je weet nooit wanneer en of er iets anders komt. Ik neem aan dat Depay de rest van zijn loopbaan, in ieder geval wanneer het zomer is, met een hoofdband zal spelen.”

“Te beginnen op het EK in Duitsland en ik ben benieuwd hoe snel het navolging zal krijgen”, vervolgde de chef voetbal van De Telegraaf. “Je gaat ongetwijfeld copycat-gedrag krijgen. We zullen zien hoeveel spelers, ook bij het Nederlands elftal, ook zo’n hoofdband zullen gaan dragen.” De hoofdband leidde de voorbije dagen tot veel ophef.

Lees ook: Waar en hoe laat wordt Nederland - IJsland uitgezonden?

Koeman zei na de 4-0 zege op Canada verrast te zijn door de actie en er ‘een nachtje over te gaan slapen’. “De oude Koeman had er misschien wat van gezegd, maar dit is de nieuwe tijd, hè? Ik ga er even rustig over slapen. We zullen zien of hij hem maandag nog draagt.” Dat gesprek heeft plaatsgevonden, zo bevestigde Koeman zondag. “Ik heb hem gezegd dat ik het niet zo prettig vond dat ik werd verrast”, lichtte Koeman toe.

Lees ook: Ronald Koeman looft Hélène Hendriks en Noa Vahle na zaterdag

“Ik word niet graag verrast, zeker niet op het laatste moment.” Koeman heeft Depay niet verzocht de band voortaan af te laten. "Nee, dat heb ik niet gezegd. Memphis heeft de laatste dagen met de band getraind. Wat mij betreft hoeven we ons er niet meer druk over te maken.” Dat betekent dat Depay mogelijk maandag tegen IJsland weer met een band speelt.