Driessen weet dat één Oranje-international schijt aan Koeman heeft

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
16 okt. 2024, 09:10
Oranjespeler Xavi Simons heeft volgens Valentijn Driessen schijt aan Ronald Koeman
© Talpa - Oranjespeler Xavi Simons heeft volgens Valentijn Driessen schijt aan Ronald Koeman

Volgens Valentijn Driessen heeft Xavi Simons schijt aan Ronald Koeman. Maandagavond verloor het Nederlands elftal in de Nations League kansloos van Duitsland (1-0). Langs de lijn schreeuwde de bondscoach van Oranje zich naar eigen zeggen schor om de buitenspeler van instructies te voorzien. De journalist denkt dat die door Simons bewust werden genegeerd.

Van tevoren had Koeman een plan bedacht waarbij Simons aan de rechterkant moest komen en vanuit daar druk moest zetten. Zo wilde hij Duitsland vast zetten en de bal veroveren. Dat liep echter voor geen meter, waardoor Duitsland er keer op keer simpel uit kon komen. "Het mooiste: die Simons staat één meter van hem (Koeman, red.) vandaan. Koeman staat te schreeuwen en te doen, van: je moet dit en dat, zus en zo. Maar die heeft er gewoon schijt aan", zei Driessen dinsdagavond bij Vandaag Inside.

Xavi Simons negeert Ronald Koeman bij Oranje

Volgens Driessen speelde Simons gewoon zijn eigen wedstrijd. De journalist van De Telegraaf vond dan ook dat Koeman daar consequenties aan had moeten verbinden. "Dan zou ik in de rust denken: nou, wisselen. Kom jij maar zitten, als jij het allemaal zo goed weet. Wat minder huilen. En vervolgens komt hij op zijn favoriete plaats te staan, achter de spitsen. Dan verlies je je autoriteit bij de rest", aldus Driessen.

Lees ook: Roord en Van Dooren na lang blessureleed terug bij Leeuwinnen; drietal ontbreekt

Tafelgenoot Johan Derksen sloot zich aan bij de woorden van Driessen. "Ik denk dat Koeman hier wakker van ligt, hij krijgt geen vat op dit groepje. Het is ook een beetje een naar, vervelend groepje. Ze gedragen zich als filmsterretjes, kunnen totaal niet tegen kritiek", aldus de analist, die geen fan is van Simons. "Hij is een huilebalk. Hij kan af en toe hele leuke dingen doen, heeft een individuele actie, maar het rendement is altijd teleurstellend."

Tekst gaat verder onder de video.

Lees ook: Van Basten heeft opmerkelijke theorie over rode kaart Van Dijk tegen Hongarije

René van der Gijp voegde vervolgens toe dat Simons een beetje stagneert in zijn ontwikkeling. "Die Florian Wirtz zie je bijna elke week beter worden. Dat zie ik bij hem niet zo", besloot hij. Na afloop van het duel uitte ook Kenneth Perez al flinke kritiek op Simons. "Het is een zeer talentvolle speler, dat hebben we gezien, maar ik weet niet wat hij toevoegt aan dit Nederlands elftal. Corners en vrije trappen lukken voor geen meter, die moet hij echt niet meer nemen", aldus Perez.