Driessen vreest voor Oranjespeler: 'Ik wil Koeman niet beschuldigen, maar...'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
08 okt. 2024, 11:51
09 okt. 2024, 11:12
Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf
© De Telegraaf - Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf

Valentijn Driessen denkt dat het lastig gaat worden voor Memphis Depay om nog terug te keren in het Nederlands elftal. Volgens de journalist van De Telegraaf waren de woorden van bondscoach Ronald Koeman tijdens de persconferentie van maandagmiddag veelzeggend. De aanvaller van Corinthians speelde op het EK in Duitsland voor het laatst in Oranje.

Koeman hield tijdens het persmoment van Oranje de deur nog op een kier Depay. De 98-voudig international had zondag in het competitieduel met Internacional (2-2) zijn eerste basisplaats namens Corinthians. Na drie minuten bekroonde de aanvaller zijn basisplek al met een assist. De bondscoach vertelde dat hij een gedeelte van de wedstrijd heeft gekeken. "Niet tussen twaalf en twee, maar ik heb wel de eerste helft gezien", lachte Koeman tijdens de persconferentie.

Artikel gaat verder onder video

Zit Memphis Depay bij het Nederlands elftal?

Een journalist vroeg vervolgens of Koeman na de eerste helft 'genoeg had gezien'. "Nee, maar het was laat", antwoordde de bondscoach. "Ik dacht, laat ik mijn ogen sluiten. Maar ik vond het wel een leuke wedstrijd." Volgens Driessen zijn die woorden van Koeman veelzeggend. "Ik wil Koeman niet beschuldigen dat hij een nachtbraker is, maar die wedstrijd begon volgens mij om twaalf uur 's nachts en na een helftje had hij het wel gezien en gingen de oogjes sluiten. Het was niet zó spannend en zó bijzonder dat hij Depay ook een tweede helft wilde zien", concludeert de journalist.

Lees ook: Koeman kijkt naar speler met 0 interlands: 'Hij scoort uit alle standen'

"Als dat wél het geval zou zijn, was hij er misschien wel bij geweest", zegt Driessen in een video van De Telegraaf. De journalist begrijpt wel dat Depay niet is opgeroepen. "Hij is een hele tijd uit de roulatie, heeft nu voor het eerst langer dan vijftig minuten gespeeld. Het ziet er allemaal nog niet zo flitsend en florissant uit, dus laat hij voorlopig daar lekker aan zijn vorm en fitheid werken", aldus Driessen. "En misschien dat hij dan toch wel weer terugkomt bij het Nederlands elftal. Want: die deur heeft Koeman wel wijd opengezet. Op het moment dat hij fit is en in vorm en indruk maakt in Brazilië, dan wordt dat misschien wel een reden om hem toch weer op te roepen", besluit Driessen.