Driessen reageert op clash met Koeman en weet volgende 'Oranje-afvaller'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
04 sep. 2024, 10:45
04 sep. 2024, 13:47
Valentijn Driessen, Memphis Depay, Ronald Koeman, Steven Bergwijn, Oranje, persconferentie, Nations League
© Talpa - Valentijn Driessen, journalist bij De Telegraaf

Valentijn Driessen heeft bij Vandaag Inside gereageerd op zijn clash met bondscoach Ronald Koeman. Tijdens een persmoment van het Nederlands elftal kregen de twee het dinsdag met elkaar aan de stok. Volgens de bondscoach was de journalist van De Telegraaf 'respectloos' richting Memphis Depay.

Driessen uitte dinsdag tijdens de persconferentie flinke kritiek op Koeman. De journalist was van mening dat de bondscoach Depay aan het lijntje houdt, door hem niet af te schrijven voor Oranje "Hij heeft nooit geleverd, op grote toernooien", klonk het. Daarnaast doet de clubloze aanvaller volgens Driessen niet wat Koeman van hem verwacht. Van die uitspraken was de bondscoach niet gediend. "Een beetje respect in je vraagstelling...", counterde Koeman direct.

Gaat Memphis Depay nog voor Oranje spelen?

"Memphis heeft nooit geleverd?", vervolgde Koeman. "De topscorer van Nederland. Leer nou eens een keer... Helaas selecteren ze niet door bij de krant, blijkbaar. Beetje respect in de vraagstelling. Ik neem veel van jou aan. Neem ook eens een keer iets van mij aan." Driessen kon wel leven met de reactie van de bondscoach, zo vertelde hij bij Vandaag Inside. "Ik heb het als prima ervaren. Ik vind het ook wel goed van Koeman. Hij leest in elk geval mijn columns, want ik had het over doorselecteren. Bij De Telegraaf moeten ze ook doorselecteren. Ze moeten mij er ook uitknikkeren, vers bloed erin", zei hij ironisch.

Lees ook: Van der Gijp komt met verklaring voor mindere spel Oranje-aanvoerder Van Dijk

Volgens Driessen moet zo'n akkefietje kunnen. "Het hoort erbij", reageerde hij luchtig. Vervolgens ging hij nog in op de situatie rondom Depay. De aanvaller moest voor woensdagmorgen 00:00 uur een club vinden om nog ingeschreven te worden voor Champions League-voetbal (Europa League is 24 uur later). "Dan speelt hij geen Champions League. Dan gaat hij naar de zandbak en dan gaat er net als bij Steven Bergwijn een streep door je naam bij Oranje."