Driessen haalt uit naar Koeman en noemt bondscoach van Oranje 'respectloos'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
06 sep. 2024, 12:55
07 sep. 2024, 12:03
Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf
© De Telegraaf - Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf

Valentijn Driessen is niet te spreken over de manier waarop bondscoach Ronald Koeman Steven Bergwijn heeft afgeserveerd voor het Nederlands elftal. De aanvaller maakte deze zomer de overstap naar Al-Ittihad. Tijdens een persconferentie liet Koeman vervolgens weten dat hij de 35-voudig international niet meer zal oproepen voor Oranje.

Bij de start van de cyclus richting het WK van 2026 ging Koeman met de bezem door zijn selectie. De bondscoach bezocht bijvoorbeeld Daley Blind om hem te bedanken voor zijn inzet. Ook sprak de oefenmeester via FaceTime met Georginio Wijnaldum en Marten de Roon. Hij liet het duo weten dat ze niet meer in aanmerking komen voor Oranje. "In die lijn zou het van respect getuigen als de bondscoach afvallers waarmee hij 42 dagen door Duitsland had getoerd tijdens het EK persoonlijk op de hoogte had gesteld", vindt Driessen in zijn column in De Telegraaf. Ian Maatsen, die met Jong Oranje mee is, en Steven Bergwijn kregen echter geen uitleg.

Artikel gaat verder onder video

Valentijn Driessen is kritisch richting Ronald Koeman

Driessen vindt de manier waarop Koeman Bergwijn aan de kant zette in zijn persconferentie 'respectloos'. "Omdat hij Bergwijn niet had gesproken, de ins- en outs van diens transfer van Ajax naar Saoedi-Arabië niet kende en omdat de relatie tussen de twee bij Oranje al zes jaar teruggaat. Bergwijn speelde 16 van zijn 34 interlands onder Koemans gezag. Dan is één enkel belletje niet te veel gevraagd. Het had alle ruis op de lijn en het bedankje van Bergwijn voorkomen."

Lees ook: Jong Oranje dendert verder door kwalificatiecyclus en kan EK ruiken

De chef voetbal van De Telegraaf verwacht dat de storm snel over zal waaien. "Omdat het Bergwijn betreft, iemand die niet de gunfactor heeft in de voetballerij en zich afgelopen twee seizoenen nauwelijks heeft gemanifesteerd, zal alles snel doodbloeden. Wat niet wegneemt dat het goed zou zijn als ze deze zaak in Zeist onder de loep nemen om herhaling te voorkomen. Dit is niet in belang van Oranje, omdat het onderhuids blijft hangen bij internationals die wel zijn of worden geselecteerd."

Bergwijn was in een interview met De Telegraaf zelf ook erg kritisch richting Koeman. "Ik heb het altijd een eer gevonden om voor Oranje uit te komen. Maar onder deze bondscoach wil ik dat niet meer. Met iemand die me bewust zo neerzet in de media ben ik klaar", aldus de aanvaller. "Zo ga je niet met je eigen spelers om. Als hij zo doorgaat, dan verliest hij al zijn geloofwaardigheid."