Driessen gaat diep door het stof nadat familielid van Oranjespeler belt

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
15 jul. 2024, 15:30
16 jul. 2024, 11:20
Valentijn Driessen, Oranje, Georginio Wijnaldum, Nederlands elftal
© De Telegraaf - Valentijn Driessen gaat door het stof

Valentijn Driessen is maandagochtend gebeld door een familielid van Georginio Wijnaldum, zo vertelde hij later op de dag in een video van De Telegraaf. Driessen werd aangesproken over hoe hij, onder meer Oranje-international Wijnaldum, heeft weggezet in zijn column in het dagblad. De verslaggever ging vervolgens door het stof.

"Ik moet één ding zeggen. Ik werd vanochtend gebeld door een onbekend nummer. Ik werd gebeld, naar eigen zeggen, door een familielid van Wijnaldum", zei Driessen in de video van De Telegraaf. Aanleiding voor het belletje was de column, die Driessen maandagochtend schreef voor de krant: "Dat ik heel weinig respect had getoond in mijn column, omdat ik had gezegd ‘ouwe hap. Doorselecteren, ouwe hap’", legt Driessen uit. Met ouwe hap doelde hij op routiniers als Wijnaldum. "En ik had het woord 'lozen' gebruikt en daar zijn die man van ‘lozen doe je met afvalwater’."

Artikel gaat verder onder video

Valentijn Driessen biedt zijn excuses aan

Driessen vond dat het familielid van Wijnaldum hem het verhaal heel correct en op een goede manier heeft uitgelegd, zo gaf hij toe: "Hij was heel netjes en ik zei ‘daar heeft u gelijk ik’. Hij zei ‘deze jongens hebben jou nooit wat aangedaan, veel betekend voor het Nederlands voetbal’. Dat klopt, dus ik moet wel toegeven dat ik in deze column misschien iets te ver ben gegaan", besluit de journalist.

Lees ook: Van der Gijp keihard voor vier Oranjespelers: ‘Die hebben maar één hersencel!’

De beller gaf Driessen nog het voorbeeld mee om voortaan de woorden ‘afscheid nemen’ te gebruiken. Dat zorgde voor een lach bij presentator Pim Sedee. “Je bent toch Valentijn Driessen”, lachte hij. De man gaf vervolgens aan dat hij hoopte dat Wijnaldum nog de honderd interlands zou halen, maar dat gaat volgens Driessen niet gebeuren. “Ik blijf ook bij mijn standpunt dat Oranje moet vernieuwen.”