Valentijn Driessen confronteert Koeman: 'Je ziet het niet zo in hem zitten, zo te zien'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
13 okt. 2024, 19:23
Bondscoach Ronald Koeman
© ESPN - Bondscoach Ronald Koeman

Volgens Valentijn Driessen ziet Ronald Koeman het niet zitten in Ian Maatsen. Tijdens de persconferentie van het Nederlands elftal confronteerde de journalist de bondscoach daarmee. Koeman wilde daar echter niks van weten.

Driessen wees Koeman tijdens het persmoment van Oranje op het feit dat hij Maatsen nog niet heeft laten debuteren. De linksback behoorde tijdens het EK in Duitsland tot de selectie van het Nederlands elftal en mocht zich vorige week opnieuw melden in Zeist. Hij wachter echter nog altijd op zijn eerste minuten in het 'grote' Oranje. Koeman wil er echter niets van weten dat hij het niet in Maatsen ziet zitten.

Artikel gaat verder onder video

Heeft Ian Maatsen zijn debuut voor Oranje al gemaakt?

Maatsen maakte in de tweede helft van het afgelopen seizoen veel indruk bij Borussia Dortmund. De vleugelverdediger maakte in januari op huurbasis de overstap van Chelsea naar de Duitse topclub en speelde zich al snel in de basiself. Hij werd in eerste instantie echter niet geselecteerd voor het EK, maar na het afhaken van Frenkie de Jong werd hij alsnog opgeroepen. Afgelopen zomer maakte de verdediger voor enkele tientallen miljoenen de overstap naar Aston Villa.

Lees ook: Ronald Koeman fluit Oranjespeler terug: 'Hij was iets te snel'

"Maatsen zit er nu al heel lang bij, soms wordt hij later opgeroepen. Maar je ziet het niet zo in hem zitten, zo te zien", zei Driessen zondagavond op de persconferentie tegen Koeman. Laatstgenoemde kan zich echter niet in die uitspraken vinden. "Nou, als ik het niet in Ian zou zien zitten, dan zou ik hem niet selecteren", repliceerde de bondscoach. Driessen was niet onder de indruk van de reactie: "Nee, maar je hebt hem nog geen minuut gegeven. Andere debutanten gaf je wel vaak minuten..."

Lees ook: Steun voor bekritiseerde Oranjespeler: 'Mensen denken: wat een flierefluiter'

Volgens Koeman ligt dat 'aan het verloop van wedstrijden en keuzes die je maakt'. "Maar ik zal erover nadenken morgen (maandag, red.)." Door de afwezigheid van aanvoerder Virgil van Dijk, die een rode kaart kreeg tegen Hongarije (1-1), is de verwachting dat Micky van de Ven centraal gaat spelen tegen Duitsland. Jorrel Hato of Maatsen zou dan als linksback kunnen spelen.