Valentijn Driessen betwijfelt plek in Oranje voor Eredivisie-uitblinker

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
27 aug. 2024, 17:33
31 aug. 2024, 00:36
Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf
© De Telegraaf - Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf

Valentijn Driessen weet niet of Joey Veerman op een plek in de Nations League-selectie van Ronald Koeman kan rekenen. De middenvelder van het Nederlands elftal en PSV was erbij op het EK in Duitsland, maar zakte toen door het ijs volgens de journalist. Hij betwijfelt dan ook of Veerman er in september weer bij is.

Bij PSV is Veerman onomstreden en staat hij wekelijks in de basis. Maar voorafgaand aan het EK had zestienvoudig international (een doelpunt) slechts tien interlands achter zijn naam staan. Door blessures van onder anderen Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners was de 25-jarige middenvelder in Duitsland de kans van de beoogde vervanger. "Die erfenis woog te zwaar met Veermans vroegtijdige wissel voor rust tegen Oostenrijk als dieptepunt", schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf. In de Eredivisie is Veerman na drie wedstrijden al goed voor vier assists. Geen andere speler was tot dusver vaker de aangever in de Nederlandse competitie.

Artikel gaat verder onder video

Zit Joey Veerman bij het Nederlands elftal?

"Koeman raapte Veerman op, omdat hij niets aan een gefrustreerde speler in zijn selectie had. Hij herstelde zich enigszins, maar op het EK ging het alleen over zijn PSV-maatje Jerdy Schouten en werd het shirt van Oranje te zwaar bevonden voor Veerman. Ondanks de weinig aansprekende tegenstanders", aldus Driessen. De journalist betwijfelt daardoor of Veerman er tijdens de Nations League wéér bij is. "Het moet blijken of Koeman bij afwezigheid van De Jong gokt op Veermans kwaliteiten of dat hij gaat voor meer power, duelkracht en winnaarsmentaliteit op zijn middenveld. In tegenstelling tot op het EK heeft Koeman nu wel de beschikking over middenvelders als Koopmeiners, Quinten Timber en Mats Wieffer."

Lees ook: Pierre van Hooijdonk vindt Oranje-international ‘een onhandelbaar kind'

De Nations League begint voor het Nederlands elftal op 7 september in Eindhoven met een wedstrijd tegen Bosnië & Herzegovina. Drie dagen volgt er een duel met Duitsland in de Johan Cruijff ArenA. Hongarije is het vierde land in de groep. Veerman behoort wel tot de voorselectie van Koeman, die op 30 augustus zijn definitieve selectie bekendmaakt.