Transfer Steven Bergwijn officieel: aanvaller vertrekt naar Saudi-Arabië

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
02 sep. 2024, 22:26
03 sep. 2024, 20:23
Steven Bergwijn, Ronald Koeman, Ajax, transfernieuws, Al-Ittihad, Saoedi-Arabië
© IMAGO - Steven Bergwijn in actie voor het Nederlands elftal

Steven Bergwijn gaat de overstap maken naar Saudi-Arabië. Al-Ittihad betaalt zo'n 21 miljoen euro aan Ajax voor de aanvaller van het Nederlands elftal. Volgens De Telegraaf bereikten beide clubs om exact 22.37 uur een akkoord.

Bij Ittihad wordt Bergwijn teamgenoot van onder anderen Karim Benzema en N'Golo Kanté. De aanvaller kan 9 miljoen euro netto per jaar gaan verdienen, zo meldde De Telegraaf eerder. Verspreid over een contractperiode van drie jaar kan Bergwijn 27 miljoen euro netto opstrijken. In Saudi-Arabië sluit de transfermarkt om 23.00 uur Nederlandse tijd. Vlak voor het verstrijken van de deadline kwam Romano met zijn welbekende 'Here we go!'. Ajax wil Kamaldeen Sulemana van Southampton huren als vervanger van Bergwijn.

Oranjespeler Steven Bergwijn maakt transfer naar Al-Ittihad

Eerder deze zomer was Bergwijn met Oranje actief op het EK in Duitsland. Tegen Roemenië (0-3 winst) en Turkije (2-1 winst) begon hij in de basis. In beide wedstrijden werd hij in de rust al gewisseld door bondscoach Ronald Koeman. Tot dusver heeft Bergwijn 35 interlands achter zijn naam staan. Hij wist daarin acht keer tot scoren te komen en was tweemaal de aangever. Koeman heeft hem niet opgenomen in zijn selectie voor de wedstrijden in de Nations League. Nederland treft op 7 september Bosnië & Herzegovina. Drie dagen volgt er een duel met Duitsland.

Lees ook: Ronald Koeman negeert teleurgestelde EK-ganger: 'Ik snap het niet'

Ajax nam Bergwijn in de zomer van 2022 voor circa € 31,25 miljoen over van Tottenham Hotspur. In Amsterdam waren er hoge verwachtingen van de duurste Eredivisie-aankoop aller tijden. De aanvaller begon sterk met zes goals in zijn eerste vijf competitiewedstrijden, maar daarna nam zijn productiviteit af. Bergwijn won geen enkele prijs in Amsterdam en kreeg de laatste maanden veel kritiek. In de voorbereiding raakte hij ook al zijn aanvoerdersband kwijt aan Jordan Henderson. Uiteindelijk speelde de international tachtig officiële duels voor Ajax. Daarin was hij goed voor 29 doelpunten en 12 assists.

Bergwijn stond al langer op de transferlijst bij Ajax. Het vertrek van de aanvaller moet helpen met het verkleinen van het salarishuis. Technisch directeur Alex Kroes liet eerder in een interview weten dat dit met 35 procent moest krimpen. De international werd eerder deze transferperiode gelinkt aan Leicester City, maar de Engelse club leek nooit concreet te zijn geworden.

Lees meer over:

Steven Bergwijn Netherlands