Topscorer aller tijden Premier League weggeblazen door 'briljante' Oranjespeler

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
01 okt. 2024, 16:01
De spelers van het Nederlands elftal tegen Canada
© IMAGO - De spelers van het Nederlands elftal tegen Canada

Alan Shearer heeft Micky van de Ven opgenomen in zijn Premier League Team van de Week. De topscorer aller tijden van de Engelse topcompetitie is erg positief over de verdediger van het Nederlands elftal. De achtvoudig international blonk zondag uit tegen Manchester United (0-3 winst) en kan rekenen op veel complimenten.

Van de Ven speelde een goede wedstrijd op Old Trafford en bereidde al na drie minuten de openingstreffer voor. De verdediger onderschepte de bal op eigen helft en zette een waanzinnige rush in. Vlak voor de achterlijn eindigde zijn avontuur en gaf Van de Ven de bal laag voor. Bij de tweede paal kon Brennan Johnson simpel raak tikken. "Een adembenemende assist", schreef journalist Laurie Whitwell al na de goal. "Een ongelooflijk tempo, maar hij houdt daarna ook het hoofd koel en speelt Johnson aan. De verdediging van Manchester United staat te slapen."

Micky van de Ven is opgenomen in het Team van de Week

Omdat trainer Ange Postecoglou volgens Shearer met een 'hoge lijn' speelt, komt Van de Ven goed tot zijn recht bij Tottenham Hotspur. "Hij liet opnieuw zien waarom hij perfect past met zijn snelheid, zowel verdedigend als bij zijn briljante assist", aldus de voormalig speler van onder meer Blackburn Rovers en Newcastle United. Shearer nam ook Tottenham-spelers Johnson, James Maddison en Dejan Kulusevski op in zijn elftal van de week.

Lees ook: Meer slecht nieuws voor Koeman: volgende Oranjespeler mist interlandperiode

Na de wedstrijd noemde Postecoglou Van de Ven een 'buitengewone speler'. Ook Gary Neville was bij Sky Sports erg onder de indruk van de Oranjespeler. "Het was absoluut briljant van Van de Ven. Het is een van de beste sprints van een centrale verdediger ooit." Op 10 september 2023 maakte de vleugelverdediger zijn debuut voor Oranje in het EK-kwalificatieduel met Frankrijk (1-2 verlies). Sindsdien stond hij één keer in de basis en kwam hij zes keer als invaller binnen de lijnen.