23 sep. 2024, 09:55
23 sep. 2024, 10:20
Quinten Timber, Jurriën Timber, Donyell Malen, Joey Veerman, Jerdy Schouten, Jeremie Frimpong, Mats Wieffer, Oranje, Nations League
© IMAGO - Donyell Malen en Joey Veerman op archiefbeeld

Ronald Koeman presenteerde vrijdag zijn voorselectie voor de Nations League-duels met Hongarije en Duitsland. De bondscoach zag Quinten Timber dit weekend uitblinken, terwijl Joey Veerman al in de rust werd gewisseld. Een overzicht van de clubverrichtingen van de Oranje-internationals die zondag in actie kwamen.

Met vier Nederlanders is het Brighton & Hove Albion niet gelukt om te winnen van Nottingham Forest. Bart Verbruggen, Joël Veltman en Jan Paul van Hecke begonnen in de basis, en Mats Wieffer viel in. Desondanks gaf de thuisploeg een voorsprong weg: 2-2. Arsenal leek lange tijd op weg naar de koppositie in de Premier League, maar in de topper tegen Manchester City maakte de thuisploeg in de achtste minuut van de blessuretijd gelijk: 2-2. Jurriën Timber werd vlak voor het doelpunt van John Stones gewisseld. Nathan Aké is nog altijd geblesseerd. Timber kreeg na afloop hoge cijfers van de Engelse media, maar databureau Opta deelde een opvallende statistiek. De verdediger is de eerste Premier League-veldspeler ooit die geen enkele succesvolle pass gaf in de 89 minuten die hij speelde. Hij verstuurde zes passes, die allemaal niet aankwamen.

Artikel gaat verder onder video

Quinten Timber is weer trefzeker voor Feyenoord

Mede dankzij Tijjani Reijnders heeft AC Milan de stadsderby tegen Internazionale gewonnen (1-2). Vlak voor tijd legde de middenvelder een vrije trap op het hoofd van Matteo Gabbia, die raak kopte. Denzel Dumfries, die vorige week nog goud waard was voor Inter, kon daar niks meer aan veranderen. Stefan de Vrij bleef negentig minuten op de bank.

Op bezoek bij FC St. Pauli heeft RB Leipzig punten gemorst: 0-0. Xavi Simons en Lutsharel Geertruida speelden beiden de hele wedstrijd. Met Jeremie Frimpong als invaller deed Bayer Leverkusen het wéér. In de blessuretijd pakte de ploeg de zege op VfL Wolfsburg: 4-3. Met Donyell Malen als invaller heeft Borussia Dortmund op pijnlijke wijze verloren bij VfB Stuttgart: 5-1. PSV won in de Eredivisie de zesde wedstrijd op rij. Fortuna Sittard werd met 1-3 verslagen. Jerdy Schouten speelde de hele wedstrijd en Veerman werd halverwege gewisseld. Dankzij een doelpunt van Timber uit een strafschop rekende Feyenoord in De Kuip af met NAC Breda: 2-0.