Theo Janssen twijfelt geen seconde over wie de beste Oranjespeler op het EK was

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
12 jul. 2024, 07:57
13 jul. 2024, 12:57
Theo Janssen, Jerdy Schouten, Oranje, Nederlands elftal
© NOS - Theo Janssen vindt Jerdy Schouten de beste Oranjespeler op het EK

Jerdy Schouten was de beste speler van het Nederlands elftal op het EK, zo vindt Theo Janssen. De analist twijfelde donderdagavond geen seconde toen hij bij de NOS de vraag kreeg welke speler de meeste indruk maakte gedurende de eindronde.

“Schouten”, antwoordde Janssen gedecideerd bij NOS Studio Fußball. "Ja, Schouten vond ik heel erg goed. Hij heeft me eigenlijk wel verrast. Ik vond het bij PSV al een goede speler, maar daar speelde hij ook regelmatig centraal achterin als het opbouwend beter moest. Hij is heel goed in het onderscheppen van ballen, maar ook in het voetballen."

Artikel gaat verder onder video

Wie was de beste Oranjespeler op het EK?

Volgens Janssen kijkt Schouten ook altijd naar voren en speelt hij tussen de linies. "Zijn ballen hebben de juiste snelheid en komen aan bij het goede been. Dat deed hij eigenlijk continu. Hij versnelde vaak het spel. Ik vond Schouten echt dé verrassing bij het Nederlands elftal. Veruit de beste speler", aldus de oud-middenvelder.

Lees ook: Derksen hakt in op Oranje-ster: 'Hij stoort me het meest van allemaal'

Youri Mulder houdt er rekening mee dat Schouten straks naast Frenkie de Jong op het middenveld staat bij Oranje, wanneer laatstgenoemde weer fit is. "Al vond ik Tijjani Reijnders het ook goed doen. Het middenveld heeft het goed gedaan. Ze kwamen gisteren een mannetje tekort. Dat is nog wel iets waar ze zich in kunnen verbeteren: dat ze het dan gaan regelen. Dat mis je dan wel. Het moest georganiseerd worden vanaf de zijkant, door een wissel."

Lees ook: NOS-verslaggever zorgt met pikante vraag voor irritatie bij De Vrij

Mulder vond Cody Gakpo overigens de beste international van Oranje. "Dat vind ik een fantastische speler. Hij kwam er gisteren niet goed uit, maar hij heeft een paar schitterende goals gemaakt. Ik vond hem goed." Janssen: "Ja, Gakpo is absoluut cruciaal geweest voor het Nederlands elftal. Hij is sterk, snel, kan een actie maken en heeft overzicht. Hij heeft zich echt ontwikkeld, ook op fysiek vlak."

Een verdiende nederlaag van Nederland tegen Engeland

34.8%

65.2%

3218 stemmen