Tafel van Rondo in shock: Theo Janssen om bizarre reden jaar lang geschorst

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
08 okt. 2024, 13:07
09 okt. 2024, 11:11
Theo Janssen, analist en voormalig voetballer
© Ziggo Sport - Theo Janssen, analist en voormalig voetballer

Wytse van der Goot deelde maandagavond tijdens voetbaltalkshow Rondo van Ziggo Sport een bijzondere anekdote over tafelgast Theo Janssen. De vijfvoudig international van het Nederlands elftal is ooit een jaar geschorst geweest door de KNVB. Tijdens een jeugdtoernooi nam hij ploeggenoot Peter Wisgerhof namelijk op een ludieke wijze te grazen.

Janssen nam in 1999 met Oranje Onder-19 deel aan een jeugdtoernooi in het Franse Toulon. De toenmalig middenvelder van Vitesse vertelde maandagavond in Rondo dat hij destijds door de KNVB voor één jaar werd geschorst. Die onthulling zorgde voor enige verbazing aan tafel. "Ik had iemand in het water gegooid tijdens een wandeling voor de wedstrijd. Toen ben ik een jaar geschorst door de KNVB", legde Janssen vervolgens uit.

Artikel gaat verder onder video

Theo Janssen is ooit geschorst door de KNVB

Dat zorgde bij Jan Mulder voor nóg meer verbazing. "Een jaar geschorst?", klonk het verwonderd. Van der Goot, die het verhaal al kende, schoot Janssen vervolgens te hulp. "Peter Wisgerhof liep langs het water en zei: wat een mooie vissen! En Theo zei: dan ga je ze toch van dichtbij bekijken. En toen duwde je hem in het water!". Alle tafelgasten van Rondo barstten daarop in lachen uit. "Dat is eigenlijk het hele verhaal", voegde de oud-voetballer van onder meer Vitesse en FC Twente toe.

Lees ook: Koeman kijkt naar speler met 0 interlands: 'Hij scoort uit alle standen'

Marco van Basten vroeg zich daarna af door wie Janssen geschorst werd. Volgens de oud-middenvelder was toenmalig bondscoach Mark Wotte daarvoor verantwoordelijk. "Wotte werd daar boos over en meldde dat bij de KNVB, waarna ik geschorst werd. Ja, ik was natuurlijk niet de allerliefste. Dat zal ook wel één van de redenen zijn geweest waarom ik geschorst werd", lacht. Van Basten hoorde de uitleg met verbazing aan. "Daar kan de KNVB jou toch niet voor schorsen?", vroeg hij zich af. Volgens de 'dader' was zijn schorsing echter alleen voor trainingen en duels van Oranje. Bij Vitesse kon hij gewoon 'zijn ding doen'.