Speler met 0 interlands moet niet naar Messi kijken: 'Dan komt kans in Oranje'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
17 okt. 2024, 10:22
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© IMAGO/Mee Met Oranje - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Karim El Ahmadi geniet van het spel van Sem Steijn bij FC Twente. Volgens de oud-voetballer zal het niet lang meer duren totdat de huidige topscorer van de Eredivisie een kans in het Nederlands elftal krijgt. Hij moet echter niet te veel op Lionel Messi willen lijken.

In gesprek met Voetbal International noemt El Ahmadi Steijn 'de meest opvallende speler tot nu toe' bij FC Twente. "Knap hoe hij de lijn van de afgelopen seizoenen doortrekt. De laatste wedstrijden let ik wat meer op zijn voetballende kwaliteiten. Tegen Fenerbahçe vond ik hem goed daarin en tegen Feyenoord deed hij ook vrij weinig verkeerd aan de bal. Dus ook op dat vlak is Steijn stappen aan het zetten", aldus de 53-voudig international van Marokko.

Artikel gaat verder onder video

Wanneer krijgt Sem Steijn de kans bij Oranje?

Volgens El Ahmadi hoeft Steijn zich in het voetballende gedeelte niet te onderscheiden. "Als je op de nummer 10-positie zoveel wilt scoren als hij doet, moet je je niet te veel willen bemoeien met het spel", vindt de oud-speler van onder meer Feyenoord en Aston Villa. In zijn ogen kunnen weinig voetballers beide kwaliteiten combineren. Messi is er daar één van. "Die kan op 10 constant ín de bal spelen, het spel verdelen en ook nog eens twintig goals maken. Dat moeten we niet verwachten van Steijn. Net als Otman Bakkal vroeger en Guus Til nu bij PSV is hij heel sterk met zijn diepteloopjes", zegt de analist.

Lees ook: Van der Gijp ziet potentiële Oranjespeler bij Curaçao: 'Enorm talent'

Steijn speelde volgens El Ahmadi in de Europa League tegen Manchester United (1-1) niet zijn beste wedstrijd, maar hoorde tegen Fenerbahçe (1-1) en in de competitie Feyenoord (2-1 verlies) bij de beteren. "Die wedstrijden zijn goede graadmeters om te bepalen of hij een stap hogerop kan. Als hij zijn huidige niveau vasthoudt, zal hij grotere clubs vanzelf overtuigen en komt ook die kans in het Nederlands elftal eraan", besluit de oud-prof.

Lees ook: Eredivisie-uitblinker jaagt op belletje Koeman: 'Ik moet het niveau weer halen'

Steijn was al in beeld bij Oranje, zo vertelde Ronald Koeman eerder. "Dat is een jongen die op de tien-positie speelt en een neusje voor de goal heeft, wat niet onbelangrijk is", zo zei de bondscoach tijdens een persmoment van het Nederlands elftal. Na het afhaken van Teun Koopmeiners koos hij echter voor Til als vervanger. Ook Martijn Krabbendam van Voetbal International is onder de indruk van Steijn. "Die gozer wordt steeds beter. Hij is denk ik één van de beste afmakers onder de middenvelders in de Eredivisie. Als je ziet hoe makkelijk hij scoort uit alle hoeken en standen; vallend, omhalen, alles erop en eraan."