Gravenberch toont topvorm, Timber helemaal terug en Flekken blinkt uit

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
26 aug. 2024, 11:00
27 aug. 2024, 18:08
Ryan Gravenberch, Quinten Timber, Mark Flekken, Virgil van Dijk, Cody Gakpo, Justin Bijlow, Oranje, Ronald Koeman
© X OnsOranje / IMAGO - Een overzicht van de clubverrichtingen van de Oranje-internationals die zondag in actie kwamen.

Ryan Gravenberch is in topvorm. De middenvelder van Liverpool en het Nederlands elftal krijgt in Engeland positieve woorden en heeft onder Arne Slot een basisplek. Ook Quinten Timber heeft zijn goede vorm te pakken. Hij maakte een belangrijke treffer in de Rotterdamse derby. Een overzicht van de clubverrichtingen van de Oranje-internationals die zondag in actie kwamen.

Slot won met Liverpool ook zijn tweede competitieduel met Liverpool. The Reds, met Gravenberch en Virgil van Dijk in de basis, wonnen met 2-0 van Brentford. Die score had hoger kunnen uitvallen, maar doelman Mark Flekken had enkele goede reddingen in huis. Cody Gakpo leek vlak voor tijd als invaller wel nog de 3-0 te maken, maar zijn schot belandde op de lat. Gravenberch kreeg in de slotfase een publiekswissel en werd na afloop bejubeld door de Engelse media.

Artikel gaat verder onder video

Ryan Gravenberch heeft een basisplaats bij Liverpool

Het Bournemouth van Justin Kluivert speelde met 1-1 gelijk tegen Newcastle United. De Nederlander werd bij de 1-0 voorsprong gewisseld en tien minuten voor tijd kwamen de gasten op gelijke hoogte. Atalanta verloor zondag op bezoek bij Torino met 2-1. Teun Koopmeiners deed niet mee. De middenvelder aast op een transfer en weigert om te trainen en spelen. Marten de Roon, die door Ronald Koeman niet is opgenomen in zijn voorselectie voor de Nations League, speelde wel.

Lees ook: Pierre van Hooijdonk vindt Oranje-international ‘een onhandelbaar kind'

De Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam is tot slot in 1-1 geëindigd. Justin Bijlow nam na de wedstrijd geëmotioneerd afscheid van zijn oude club. Hij vertrekt naar Southampton. Na een voorsprong van Sparta verschalkte Timber in de tweede helft Nick Olij. Timber werd even later tot zijn eigen verbazing gewisseld. Lutsharel Geertruida speelde de hele wedstrijd.

De overige internationals van het Nederlands elftal kwamen vrijdag of zaterdag in actie. Enkele spelers, onder wie Mats Wieffer (Brighton & Hove Albion) kampen momenteel met een blessure.