Van der Vaart en Theo Janssen: ‘Hij is de komende 10 jaar basisspeler in Oranje’

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
14 okt. 2024, 05:29
14 okt. 2024, 07:26
Rafael van der Vaart en Theo Janssen bij NOS Studio Voetbal
© IMAGO - Rafael van der Vaart en Theo Janssen bij NOS Studio Voetbal

Ryan Gravenberch gaat een mooie interlandloopbaan tegemoet. Theo Janssen verwacht dat de 22-jarige middenvelder van Liverpool ‘de komende tien jaar’ basisspeler zal zijn in het Nederlands elftal. Collega-analist en oud-international Rafael van der Vaart is het compleet met Janssen eens over Gravenberch, die sinds de aanstelling van Arne Slot bij Liverpool weer volop aan spelen toekomt én opeens niet meer uit Oranje is weg te denken.

“Ik vind de hype rondom hem terecht”, stelde Janssen zondagavond bij Studio Voetbal op de NOS. “Ik vind hem echt een hele goede speler. Hij heeft eigenlijk alles wat je van een middenvelder verwacht. Hij is redelijk groot, sterk en technisch vaardig. Hij wil graag vooruit voetballen en heeft het vermogen ook om spelers uit te spelen”

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Opstelling Nederland tegen Duitsland: Ronald Koeman hakt knopen door

“Als er ruimte is, probeert hij altijd naar voren te spelen”, vervolgde Janssen. “Het is een jongen die ook in verdedigend opzicht belangrijk is. Hij kan er met zijn voetjes tussen zitten en heeft de blik dan weer naar voren gericht. Dat doet hij met zoveel gemak. Hij heeft een fantastisch loopvermogen en kan geweldig verdedigen. Dit is een middenvelder die we de komende tien jaar bij Oranje in de basis gaan zien.”

Lees ook: Waar en hoe laat wordt Duitsland - Nederland uitgezonden?

Van der Vaart was het compleet met Janssen eens over Gravenberch. “Hij is mijn type speler, het type waar ik graag naar kijk. Ik zie veel potentie in hem", beaamde de voormalig middenvelder. "Als hij vertrouwen krijgt… Hij heeft nu met Slot de perfecte trainer. Theo legt het perfect uit: daar hoef ik niets aan toe te voegen.”

Lees ook: Van Hanegem steunt Van Basten: 'Hij mag het niet zeggen, maar heeft wel gelijk'

“Hij en Frenkie de Jong en Gravenberch op het middenveld... Dan heb je ook nog Tijjani Reijnders en Quinten Timber. We staan er echt goed voor”, aldus Van der Vaart. Gravenberch speelde tot dusver vijftien interlands voor Oranje, maar liefst tien daarvan werkte hij tot november 2021 af. Daarna zat hij om uiteenlopende redenen lange tijd niet bij Oranje of kwam hij niet van de bank af. In de laatste drie interlands miste hij echter geen minuut.